Zapiekanka Z Kalarepy
Zapiekanka z kalarepy to danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 441 kalorii. Na 2,35 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 536 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką śmietanę, sól i pieprz, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Zapiekanka Z Kalarepy I Szynki, Kalarepa ' N ' Carrot Bake, oraz Jak Spiralizować kalarepę: Sałatka z kalarepy i zielonego jabłka z rukolą z kozim serem, suszoną żurawiną i orzechami włoskimi z sosem miodowo-miodowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Gotować pokrojoną w kostkę kalarepę na maśle: Rozgrzej piekarnik do 177°. na dużej patelni rozpuść masło na średnim ogniu.
Dodaj pokrojoną w kostkę kalarepę i delikatnie gotuj przez 8 do 10 minut.
Ubić żółtko i ubić śmietanę, mąkę, buławę, sól i pieprz, aż dobrze się połączą.
Połowę gotowanej kalarepy umieścić na dnie naczynia żaroodpornego.
Warstwę na pokrojonej w kostkę szynce i pietruszki. Wierzch z pozostałą kalarepą.
Składniki sosu polać kalarepą i szynką.
Piec w temperaturze 350 ° F przez 30-35 minut lub do lekko rumiane na wierzchu.