Zapiekanka Z Kalafiora

Zapiekanka Z Kalafiora
Zapiekanka z kalafiora może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 16G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 306 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.17 za porcję. 58 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz pod ręką pieprz, masło, gruyere i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 76%. Spróbuj Zapiekanka Z Kalafiora, zapiekanka z kalafiora, oraz Kalafior Au Gratin dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
3
Gotować różyczki kalafiora w dużym garnku z wrzącej osolonej wody przez 5 do 6 minut, do miękkości, ale nadal twarde.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko Omega 3 Lub Mleko W PuszceMleko Omega 3 Lub Mleko W Puszce
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4
Drenaż.
5
W międzyczasie roztopić 2 łyżki masła w średnim rondlu na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Resztkaświeża Resztka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
6
Dodaj mąkę, stale mieszając drewnianą łyżką przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
7
Gorące mleko wlać do mieszanki maślano-mącznej i mieszać, aż dojdzie do wrzenia. Gotować, ubijając stale, przez 1 minutę lub aż zgęstnieje. Off ciepła, dodać 1 łyżeczkę soli, pieprz, gałka muszkatołowa,1/2 szklanki Gruyere, i parmezan.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
GruyereGruyere
świeża Resztkaświeża Resztka
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
8
Wlać 1/3 sosu na dnie 8 przez 11 przez 2-calowe naczynie do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
9
Ułożyć odsączony kalafior na wierzchu, a następnie równomiernie rozłożyć resztę sosu na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
10
Połączyć bułkę tartą z pozostałą 1/4 szklanki Gruyere i posypać na wierzchu. Roztopić pozostałe 2 łyżki masła i skropić tarką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
GruyereGruyere
świeża Resztkaświeża Resztka
11
Posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
12
Piec przez 25 do 30 minut, aż góra będzie rumiana.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
13
Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia16
Magazyn