Zapiekanka z indyka z polewą ziemniaczaną
Zapiekanka z indyka z polewą z dwóch ziemniaków może być tylko Szkocki przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 490 kalorii, 46g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.66 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka sosu z indyka, słodkie ziemniaki, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ciasto pasterskie z indyka i słodkich ziemniaków, Placek pasterski ze słodkich ziemniaków i indyka, oraz Indyk placek pasterski ze słodkich ziemniaków dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić 2 łyżki masła na dużej patelni.
Dodaj cebulę, seler i marchew i gotować na małym ogniu, aż zmiękną, o 12 protokół.
Dodać indyka i gotować, mieszając, aż do ogrzania.
Dodać sos i gotować do bulgotania.
Zdjąć z ognia, wymieszać natkę pietruszki i szałwii, doprawić solą i pieprzem.
Przenieść nadzienie do 9-by-12-calowe naczynie do pieczenia i ostudzić.
W misce zmiksować tłuczone białe i słodkie ziemniaki ze szczypiorkiem. Doprawić tłuczone ziemniaki solą i pieprzem i ubić w jajku.
Rozłóż ziemniaki na nadzieniu i umyj wierzch roztopionym masłem.
Piec w górnej trzeciej części piekarnika przez około 30 minut, lub aż polewa jest lekko rumiane i nadzienie jest bulgotanie.
Ciasto odstawić na około 10 minut przed podaniem.