Zapiekanka Z Homara
Zapiekanka z homara to pescatarian przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 464 kalorie. Na 6,61 zł / porcja, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 52 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz sól i pieprz, mleko, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć ciężkiego kremu, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe śnieżyce z jajkami Reese ' s Peanut Butter jako deser. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Sprawdza się jako danie główne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Makieta Zapiekanka Z Homara, Jedzenie na Watchers: The Lobster Lady Maine Lobster Rolls, oraz Ravioli z homara z bulionem z homara i sosem z trawy cytrynowej i skorupiaków.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko posmarować naczynie do pieczenia 2 quart.
Masło rozpuścić w średniej wielkości garnku na małym ogniu.
Podsmażyć mięso homara na maśle, aż zacznie zmieniać kolor. Nie gotuj zbyt długo lub zbyt szybko, bo mięso homara stwardnieje. Łyżką szczelinową wyjąć mięso homara z patelni i odstawić.
Do pozostałego masła w garnku wymieszaj mąkę, suchą musztardę, sól i pieprz. Stopniowo ubij śmietanę i mleko. Gotować, stale mieszając, aż zgęstnieje, około 5 minut. Wróć mięso homara do garnka. Rozedrzyj chleb na małe kawałki i wymieszaj z mieszaniną.
Wlać do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 20 do 25 minut lub do bąbelków i delikatnie rumiane.
Polecane wino: Chablis, Chardonnay
Homar można łączyć z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Albert Bichot Chablis Montmains Domaine Long-Depaquit Premier Cru z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
![Albert Bichot Chablis Montmains Domaine Long-Depaquit Premier Cru]()
Albert Bichot Chablis Montmains Domaine Long-Depaquit Premier Cru
Nos ujawnia delikatne nuty kwiatowe oraz aromaty i smaki prażonych migdałów. Zarówno bogate, jak i skoncentrowane, "les Montmains" szczyci się pięknym, orzeźwiającym wykończeniem.To Premier Cru można delektować się samodzielnie jako aperitif lub z posiłkiem. Idealnie pasuje do owoców morza i białych mięs.