Zapiekanka Z Groszku Czarnookiego
Potrzebujesz bezglutenowy hor d ' oeuvre? Zapiekanka z czarnego groszku może być super przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 9g białka, 3G tłuszczu i w sumie 179 kalorii. Ten przepis służy 24. Za 42 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga czarnookiego groszku, skondensowanego kremu z zupy grzybowej, sera cheddar i cebuli. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 45 minut. Z łyżką wynik 65%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Zapiekanka Z Groszku Czarnookiego, Zapiekanka z czarnego groszku mamy, oraz Tex Mex Black Eyed Pea Casserole.
Instrukcje
W dużym rondlu ugotuj mieszanki ryżowe zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. W międzyczasie na dużej patelni ugotuj wołowinę, cebulę i zieloną paprykę na średnim ogniu, aż mięso przestanie być różowe; odcedzić.
W dużej misce wymieszaj groszek, zupę, ryż i mieszankę wołową.
Przenieś do dwóch natłuszczonych 2-1 / 2-qt. naczynia do pieczenia.
Przykryj i piecz w temperaturze 350° przez 20-25 minut lub do podgrzania. Odkryć; posypać serem.
Piec 5 minut dłużej lub do stopienia sera.