Zapiekanka Z Fasoli
Zapiekanka z fasoli może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Za 1,81 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 516 kalorii, 23G białka, oraz 8G tłuszczu. 4 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką fasolę, wodę, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wodę, możesz podążać tym daniem głównym z Slushies Arbuzowo-Brzoskwiniowe jako deser. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest idealny do Jesień. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 90%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Zapiekanka z jarmużu {aktualizacja klasycznej zapiekanki z zielonej fasoli na Święto Dziękczynienia}, Zapiekanka Z Trzema Fasolami, oraz Zapiekanka Z Mięsistej Fasoli dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C).
Podgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, czosnek i marchewkę; gotuj i mieszaj, aż cebula będzie miękka i przezroczysta. Dodaj cukier, czerwoną paprykę i grzyby i gotuj dalej, aż cebula się zrumieni.
Posyp mąką warzywa i wymieszaj, aby zmiksować. Gotuj przez 1 minutę, a następnie wymieszaj wodę i koncentrat pomidorowy. Dopraw bazylią i tymiankiem.
Dodaj fasolę i dopraw solą i pieprzem.
Przełóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego.
Wlej pozostały olej do płytkiego naczynia. Zanurz jedną stronę każdej kromki chleba w oleju, a następnie ułóż na zapiekance natłuszczoną stroną do góry.
Posyp parmezanem na wierzchu.
Piecz przez 10 do 15 minut w nagrzanym piekarniku, aż chleb i ser się upieczą.