Zapiekanka Z Cukinii

Zapiekanka Z Cukinii
Zapiekanka z cukinii może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 241 kalorii. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje $1.5 za porcję. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać alt, skrobia ziemniaczana, cukinia, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona przyniesiona przez Norecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Cukinia e Pomodori Gratinati (zapiekanka z cukinii i pomidorów), Zapiekanka Z Cukinii, oraz Zapiekanka Z Cukinii dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
włożyć cukinię do durszlaka, posypać solą. Wrzucić do płaszcza równomiernie z solą i pozostawić cukinię w durszlaku ustawionym nad miską na godzinę. Sól nie tylko sezonuje cukinię, ale wyciąga dodatkową wodę, zapobiegając rozmoknięciu tarki.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodaj Gruyere, skrobia ziemniaczana i zmielona gałka muszkatołowa do miski i wrzucić, aby równomiernie połączyć. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 C).Użyj rąk, aby wycisnąć nadmiar wody z cukinii, a następnie ułóż 1/3 z nich w jednej warstwie w bezpiecznym naczyniu w piekarniku z wysokimi bokami. Przykryć 1/3 sera. Zrób jeszcze dwie naprzemienne warstwy cukinii i sera, a następnie równomiernie wlej śmietanę na wszystko.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Skrobia ZiemniaczanaSkrobia Ziemniaczana
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
GruyereGruyere
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Umieść zapiekankę w piekarniku i piec, aż cukinia będzie miękka, a ser na wierzchu rumiany.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn