Zapiekanka Z Cukinii
Zapiekanka z cukinii może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 241 kalorii. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje $1.5 za porcję. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać alt, skrobia ziemniaczana, cukinia, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona przyniesiona przez Norecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Cukinia e Pomodori Gratinati (zapiekanka z cukinii i pomidorów), Zapiekanka Z Cukinii, oraz Zapiekanka Z Cukinii dla podobnych receptur.
Instrukcje
włożyć cukinię do durszlaka, posypać solą. Wrzucić do płaszcza równomiernie z solą i pozostawić cukinię w durszlaku ustawionym nad miską na godzinę. Sól nie tylko sezonuje cukinię, ale wyciąga dodatkową wodę, zapobiegając rozmoknięciu tarki.
Dodaj Gruyere, skrobia ziemniaczana i zmielona gałka muszkatołowa do miski i wrzucić, aby równomiernie połączyć. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 C).Użyj rąk, aby wycisnąć nadmiar wody z cukinii, a następnie ułóż 1/3 z nich w jednej warstwie w bezpiecznym naczyniu w piekarniku z wysokimi bokami. Przykryć 1/3 sera. Zrób jeszcze dwie naprzemienne warstwy cukinii i sera, a następnie równomiernie wlej śmietanę na wszystko.
Umieść zapiekankę w piekarniku i piec, aż cukinia będzie miękka, a ser na wierzchu rumiany.