Zapiekanka Z Brukselki
Brukselka Gratin może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 299 kalorii, 9g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Mieszanka boczku, parmezanu, brukselki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekanka Z Brukselki, Au Gratin Brukselka, oraz Zapiekanka Z Brukselki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Lekko posmarować naczynie do pieczenia.
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Dodać brukselkę i gotować odkryte do miękkości, o 8 protokół.
Odcedzić w durszlaku, a następnie natychmiast zanurzyć w lodowatej wodzie na kilka minut, aż ostygnie, aby zatrzymać proces gotowania. Gdy brukselka jest zimna, dobrze odcedzić i pokroić w połówki lub ćwiartki, w zależności od wielkości. Odstawić.
Tymczasem, umieścić boczek w dużej, głębokiej patelni, i gotować na średnim ogniu, obracając od czasu do czasu, aż kuleje i lekko rumiane, o 5 protokół. Zmniejszyć ogień i wymieszać z brukselką. Doprawić solą i pieprzem, a następnie wrzucić na około 1 minutę, aby równomiernie rozprowadzić przyprawy. Na przygotowanym naczyniu do pieczenia ułóż boczek i brukselkę.
Na brukselkę wlać równomiernie śmietanę, na wierzch posypać bułką tartą i parmezanem. Na bułce tartej rozprowadzić kawałki masła.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż złoty kolor i ogrzane przez, 20 do 25 protokół.