Zapiekanka Z Brukselki
Brukselka Gratin może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 184 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.29 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka wody, pieprzu, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 36 minut. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest dobre. Spróbuj Zapiekanka Z Brukselki, Zapiekanka Z Brukselki, oraz Zapiekanka Z Brukselki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Boczek gotować na dużej patelni na średnim ogniu, aż chrupiące.
Usuń boczek z patelni, zastrzegając kapiele; crumble. Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej.
Dodaj szalotki do kapiących na patelni; smażyć przez 2 minuty lub do miękkości, od czasu do czasu mieszając.
Dodać brukselkę i 1 szklankę wody; doprowadzić do wrzenia. Przykryć patelnię luźno folią aluminiową; gotować 6 minut lub aż brukselka będzie prawie miękka. Odkryć i usunąć z ciepła.
Posypać 1/4 łyżeczki soli i pieprzu; wrzucić do połączenia. Łyżka brukselki mieszaninę do 2-quart brojlerów bezpieczne szklane lub ceramiczne naczynie do pieczenia pokryte sprayem do gotowania.
Umieścić chleb w robocie kuchennym i proces do drobno zmielone. Roztopić masło na patelni na średnim ogniu.
Dodaj bułkę tartą i pozostałe 1/4 łyżeczka soli na patelnię; smażyć przez 2 protokół lub do tosty, często mieszając.
Dodajemy ugotowany, pokruszony boczek do tostowej panierki.
Posypać mieszaninę bułki tartej na mieszance brukselki. Broil 3 minuty lub do złotego i dokładnie ogrzane.