Zapiekanka Warzywna Korzenna
Root Veggie Casserole może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swój repertuar przystawek. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 216 kalorii. Ten przepis służy 2 i kosztuje $1.68 za porcję. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz sos sojowy, cebulkę kalarepy, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 57%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Root Veggie Bisque, Frytki Warzywne Korzenne, oraz Root Veggie Bake.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Roztopić masło na patelni na średnim ogniu. Gotować i mieszać cebulę na maśle przez 1 minutę. Wymieszać grzyby w cebulę; kontynuować gotowanie i mieszanie, aż grzyb zmięknie, o 3 minuty więcej.
Wlać sos sojowy na mieszaninę grzybów; gotować przez 1 minutę i zdjąć z ognia.
Do naczynia żaroodpornego wlać gorącą wodę. Bulion wymieszać w gorącej wodzie do rozpuszczenia.
Wymieszać ziemniaki, kalarepę i marchew w mieszaninie bulionu.
Dodać mieszaninę grzybów do mieszaniny ziemniaków; wymieszać. Wierzch z liściem laurowym, pietruszką, przyprawioną solą i czarnym pieprzem. Ponownie wymieszać, aby równomiernie rozprowadzić przyprawę.
Podzielić miso na 4 porcje; umieścić na mieszance warzywnej.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 20 minut, mieszać, i kontynuować gotowanie, aż warzywa będą miękkie, o 15 minut więcej.