Zapiekanka Tortilla z indykiem

Zapiekanka Tortilla z indykiem
Zapiekanka Tortilla z indykiem to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.29 za porcję. Jedna porcja zawiera 677 kalorii, 14g białka, oraz 44g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Mieszanka ziaren kukurydzy, sól morska, fasola i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 57%, to danie jest solidne. Spróbuj Zapiekanka z indyka dla mamy, Zapiekanka Tortilla Z Indyka Mielonego, oraz Meksykańska Zapiekanka Tortilla Z Indykiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotuj salsę Tomatillo. W ciężkim, 6-quart, niereaktywny rondel na średnim ogniu, połączyć Tomatillo, chiles, i wody; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż tomatillos są miękkie, o 10 do 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Odcedzić, rezerwując 1/2 do 1 szklanki płynu do gotowania. Praca w partiach, połączyć Tomatillo, chiles, reserved gotowania cieczy, czosnek, i kolendry w blenderze i zmiksować na gładkie puree. W ciężkim, 12-calowy, patelnia Głębokie, rozgrzać olej na średnim ogniu i gotować mieszaninę tomatillo przez około 10 protokół, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodać sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
4
Przygotuj zapiekankę. W ciężkim, 10-calowa patelnia, ciepła 3/4 szklanki oleju kukurydzianego na średnim ogniu, aż olej mieni się. Za pomocą szczypiec zanurz tortille, pojedynczo, w gorącym oleju na około 10 sekund (tortille powinny pozostać giętkie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
5
Przełożyć na blachę wyłożoną papierowymi ręcznikami do osuszenia. Lekko olej 13-na-9-calowe naczynie do pieczenia i odstawić. W ciężkim, 12-calowy, nonstick patelni, podgrzać Pozostałe 1 łyżka oleju na średnim ogniu, aż migotanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
6
Dodaj oba rodzaje squasha i gotować na średnim ogniu o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
7
Dodać kukurydzę i fasolkę szparagową i gotować, aż tylko miękkie, o 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka Pokrojona W Cienkie PółplasterkiSzalotka Pokrojona W Cienkie Półplasterki
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
8
Dodać sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
9
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni. Ułóż 6 zmiękczonych tortilli w przygotowanym naczyniu do pieczenia, nakładając krawędzie. Przykryć połową rozdrobnionego indyka, połową mieszanki warzywnej, 1 szklanką sera, 1 szklanką salsy de Tomatillo i 3/4 szklanki kwaśnej śmietany. Powtórz proces nakładania warstw z 6 dodatkowymi tortillami, pozostałym indykiem, mieszaniną warzyw i serem, 1 szklanką salsy de Tomatillo i 3/4 szklanki kwaśnej śmietany. Top z pozostałych 6 tortille.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
10
Skropić 1 szklanką salsy de Tomatillo, przykryć folią i piec w nagrzanym piekarniku przez około 50 minut, lub do czasu aż się nagrzeje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
11
W ciągu ostatnich kilku minut czasu gotowania, podgrzać pozostałe 3 filiżanki Salsa De Tomatillo na małym ogniu i ogrzać. W małej misce, ubij razem pozostałą 1/2 szklanki śmietany i mleka; skropić gorącą zapiekankę, gdy wyjdzie z piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
12
Podawać gorącą zapiekankę z gorącą salsą de Tomatillo na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
13
Szef kuchni Ravago dzieli się swoimi wskazówkami z Epicurious: możesz zastąpić kaczkę, kurczaka lub dowolny inny drób indykiem w tym daniu. (Ravago nie zaleca stosowania wołowiny ani wieprzowiny.) Lub, można zostawić mięso całkowicie zrobić obfite danie wegetariańskie. Ten przepis można przygotować do 2 dni wcześniej i przechowywać w lodówce. Postępuj zgodnie z przepisem poprzez pieczenie zapiekanki, ale nie dodawaj ostatecznej 1 szklanki sosu tomatillo na wierzchu, w przeciwnym razie danie stanie się zbyt rozmoczone. Przed podaniem pozwól naczyniu osiągnąć temperaturę pokojową, następnie polej sosem tomatillo i podgrzej w piekarniku 191° do ogrzania, około 20 minut. Sprawdź danie dwa razy podczas podgrzewania; dodaj więcej sosu tomatillo, jeśli wydaje się suchy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Cała KaczkaCała Kaczka
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
14
Przedruk za zgodą Fonda San Miguel: Thirty Years of Food and Art autorstwa Toma Gillilanda, Miguela Ravago i Virginii B. Wood. 2005 Shearer Publishing

Składniki

1-2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczeniaChayote, znany również jako christophene i mirliton, jest łagodnym smaku, w kształcie gruszki squash. Każdy letni squash być podstawionyChayote, znany również jako christophene i mirliton, jest łagodnym smaku, w kształcie gruszki squash. Każdy letni squash być podstawiony4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwechayote* lub inny squash, cienko pokrojonychayote* lub inny squash, cienko pokrojony2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegrubo posiekane liście kolendrygrubo posiekane liście kolendry1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweczerwona cebula, drobno posiekana, do podaniaczerwona cebula, drobno posiekana, do podania18tortille kukurydzianetortille kukurydziane2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweziarna kukurydzy, świeże lub rozmrożone, mrożoneziarna kukurydzy, świeże lub rozmrożone, mrożone5ząbki czosnku, posiekaneząbki czosnku, posiekane4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwefasolka szparagowa, gotowana na parze i pokrojona w 1-calowe kawałkifasolka szparagowa, gotowana na parze i pokrojona w 1-calowe kawałki1porcja startego parmezanu3/4 szklanki posiekanych ciasteczek Oreo3/4 szklanki posiekanych ciasteczek Oreo227papryka habanerokubki rozdrobnione ser Monterrey Jack lub panelakubki rozdrobnione ser Monterrey Jack lub panela8trochę posiekanej cukiniiPanela to słony, kruchy ser z krowiego mleka. Feta jest dobrym substytutemPanela to słony, kruchy ser z krowiego mleka. Feta jest dobrym substytutem8trochę posiekanej cukiniiSól morska do smakuSól morska do smaku8trochę posiekanej cukiniiSól morska i mielony czarny pieprz do smakuSól morska i mielony czarny pieprz do smaku8serrano chiles (sadzone i deveined na łagodniejsze danie)serrano chiles (sadzone i deveined na łagodniejsze danie)4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę1Średnia żółta cebula, posiekanaSalsa de TomatilloSalsa de Tomatillo1kilogramy60 tomatillos, łuskanych i opłukiwanych (o60 tomatillos, łuskanych i opłukiwanych (o8trochę posiekanej cukiniiPomidory są często określane jakoPomidory są często określane jako" zielone pomidory", ale są członkami rodziny agrestu. Aby przygotować pomidory do salsy, usuń ich papierowe łuski i spłucz lepką zewnętrzną powłokę. Lub konserwy całe Tomatillo są dostępne pod th4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweresztki indyka, rozdrobnioneresztki indyka, rozdrobnione2Spód: okruszki z herbatników graham1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka białego jęczmienia perłowego1 szklanka białego jęczmienia perłowego31 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcukinia, cienko pokrojonacukinia, cienko pokrojona
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia23
Magazyn