Zapiekanka Tater Tot Taco
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zapiekanki Tater Tot Taco. Ten bezglutenowy i przyjazny dla fodmap przepis służy 8 i kosztuje 1,64 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 389 kalorii, 20g białka, oraz 26g tłuszczu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Udaj się do sklepu i odbierz oliwki, wodę, bryłki ziemniaków i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 42%, co jest solidne. Spróbuj Boczek Cheeseburger Crock Pot Tater Tot Zapiekanka, Zapiekanka Tater Taco, oraz Zapiekanka Tater Tot Taco dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Nuggetsy ziemniaków umieścić na dnie szklanego naczynia do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż gotowane przez i chrupiące, o 20 protokół.
Gotować mieloną wołowinę na dużej patelni na średnim ogniu, aż nie będzie już różowy, 10 do 12 protokół.
Odcedzić tłuszcz i wyrzucić. Wymieszaj przyprawę taco i wodę. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż sos jest zmniejszona i gęsta, o 10 protokół.
Łyżka gotowanej mieszanki wołowiny nad bryłkami ziemniaków.
Polej wołowinę równomiernie dipem z serem Nacho. Top z pomidorami w puszkach, oliwkami, 1/2 szklanki rozdrobnionego sera Cheddar i sosem taco.
Piec w piekarniku, aż ser się rozpuści i zapiekanka się rozgrzeje, około 10 minut.
Wyjąć z piekarnika i góry z 1/2 Puchar rozdrobniony ser Cheddar.
Podawać na szczycie rozdrobnionej sałaty i udekorowane kwaśną śmietaną.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Francis Ford Coppolan Oregon Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 21 dolarów za butelkę.
![Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir]()
Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir
Uprawiana w apelacji, która doświadcza chłodnych lat i łagodnych zim, ta Pinot Noir oferuje ekscytujący kontrast z kalifornijską butelką Coppoli, wyrażając delikatniejszą strukturę tanin i wyższą kwasowość, która czyni ją elegancką i proporcjonalną. To wino odzwierciedla istotę apelacji i smaki, które czynią Oregon Pinot Noir tak pożądanym.Lekkie i stylowe podniebienie prezentuje świeżo zebranąjakość, żywą kwasowość i dobrze zbalansowaną dębową słodycz.Ten rocznik jest owocem z satynową elastyczną teksturą i dojrzałymi taninami. Dzięki starannemu doborowi beczek notatki z grillowanych migdałów i pieczywa tostowego są pięknie wkomponowane w matrycę smakową.