Zapiekanka-Szpinak
Zapiekanka - szpinak wymaga z grubsza 30 minut od początku do końca. Ta przyprawa ma 231 kalorii, 8G białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 7 i kosztuje $1.33 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Jeśli masz przyprawy do owoców morza, ser śmietankowy, przegrzebki morskie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 50%. Spróbuj Zapiekanka-Szpinak, Przegrzebek Piccata ze smażonym szpinakiem, oraz Sałatka z przegrzebka i szpinaku z ciepłym sosem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posypać przegrzebki 3/4 łyżeczki przyprawy do owoców morza. Roztopić masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu; podsmażyć przegrzebki 3 minuty lub aż nieprzezroczyste.
Usuń przegrzebki z łyżką szczelinową. Drobno posiekać, gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi.
Ubić Serek i śmietanę na średniej prędkości mikserem elektrycznym do uzyskania kremowej konsystencji.
Dodać ser, pozostałe 3/4 łyżeczki przyprawy do owoców morza i szpinak. Beat z niską prędkością tylko do mieszania. Wymieszać przegrzebki.
Wymieszać łyżką do lekko nasmarowanego 4-szklankowego naczynia do pieczenia.
W razie potrzeby posypać przyprawami z owoców morza.
Piec w 375 przez 20 minut lub do bąbelków.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Przegrzebki świetnie komponują się z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.