Zapiekanka ryżowa ze szpinakiem i pora wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 160 kalorii. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 71 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz bazylia, sól, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. To działa dobrze jako bardzo niedrogie przystawki. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Przepis Na Zapiekankę Ryżową Ze Szpinakiem, Zapiekanka ryżowo-szpinakowa z koperkiem, oraz Por Au Gratin.
Instrukcje
1
Ryż ugotować w 1 szklance wody zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, aby uzyskać 2 szklanki ugotowanego ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż
Woda
2
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
3
Umieścić chleb w robocie kuchennym; pulsować 10 razy lub aż grube okruchy środka 1/4 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
4
Roztopić masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Dodaj por; smażyć 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Por
6
Posypać mąką; dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
7
Dodać mleko; zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej, i gotować, stale mieszając, aż mieszanina dojdzie do gotowania na wolnym ogniu. Zmniejszyć ogień; dusić 1 minutę, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko
8
Wyjąć z ognia; dodać ryż, 1/2 szklanki sera i kolejne 5 składników. Mieszaj. Łyżka do 9-calowej płytki ciasta pokrytej sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Ser
Ryż
9
Połączyć pozostały ser i bułkę tartą; posypać tarką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta
Ser
10
Piec w temperaturze 375 przez 30 minut lub aż zestaw. Schłodzić w naczyniu 5 minut na stojaku z drutu.