Zapiekanka ryżowa ze szpinakiem i porami
Zapiekanka ryżowa ze szpinakiem i pora wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 160 kalorii. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 71 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz bazylia, sól, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. To działa dobrze jako bardzo niedrogie przystawki. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Przepis Na Zapiekankę Ryżową Ze Szpinakiem, Zapiekanka ryżowo-szpinakowa z koperkiem, oraz Por Au Gratin.
Instrukcje
Ryż ugotować w 1 szklance wody zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, aby uzyskać 2 szklanki ugotowanego ryżu.
Umieścić chleb w robocie kuchennym; pulsować 10 razy lub aż grube okruchy środka 1/4 szklanki.
Roztopić masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj por; smażyć 6 minut.
Posypać mąką; dobrze wymieszać.
Dodać mleko; zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej, i gotować, stale mieszając, aż mieszanina dojdzie do gotowania na wolnym ogniu. Zmniejszyć ogień; dusić 1 minutę, stale mieszając.
Wyjąć z ognia; dodać ryż, 1/2 szklanki sera i kolejne 5 składników. Mieszaj. Łyżka do 9-calowej płytki ciasta pokrytej sprayem do gotowania.
Połączyć pozostały ser i bułkę tartą; posypać tarką.
Piec w temperaturze 375 przez 30 minut lub aż zestaw. Schłodzić w naczyniu 5 minut na stojaku z drutu.