Zapiekanka polenta z pieczarkami, pomidorami i ricottą
Zapiekanka Polenta z pieczarkami, pomidorami i Ricottanem to bezglutenowe przystawka. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 256 kalorii. Ten przepis służy 6. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka pieprzu, parmezanu, wina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pizza Polenta ze szpinakiem, pieczarkami , boczkiem i pomidorami, Pikantna Zapiekanka śniadaniowa z jajkami, szynką, pieczarkami, pomidorami i Chardą, oraz Polenta ze świeżymi pomidorami i chipsami parmezan / Polenta Made Easy dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Rozgrzać 1 łyżeczkę oleju w 10-calowej żeliwnej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Dodaj cebulę; smażyć 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
4
Dodać grzyby, 1/2 łyżeczki soli i czosnek i gotować 4 minuty, często mieszając. Wymieszać w winie, rozmaryn, i koncentrat pomidorowy; zmniejszyć ogień do średniej, i gotować 3 protokół. Wymieszać pomidory i gotować do zgęstnienia (około 10 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
5
Zdjąć z ognia.
6
Doprowadzić wodę do wrzenia w rondlu; wymieszać polentę i 1 łyżeczkę soli. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu; gotuj do zgęstnienia (około 5 minut), często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
7
Rozprowadź jedną trzecią mieszaniny polenty do naczynia do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali pokrytego 1 łyżeczką oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej
8
Połówkę sosu pomidorowego rozłożyć na polencie, a na wierzch dodać 2 łyżki parmezanu i 1/8 łyżeczki pieprzu. Połowę sera ricotta wrzucić łyżkami na parmezan. Powtórz warstwy, kończąc na polenta. Top z 1/4 szklanki parmezanu i masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie