Zapiekanka Malinowa
Malina Gratin może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja zawiera 603 kalorie, 11g białka, oraz 33g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na 3,16 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz marsala, cukier cukierniczy, śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 52 minuty. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 34%. Spróbuj Granola z morelami i malinami z jogurtem z miodem malinowym, Zapiekanka wiśniowo-malinowa, oraz Tarta z nektaryną i malinami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać wodę na głębokość około 2 cali do rondla lub dolnej miski podwójnego kotła i doprowadzić do nagiego gotowania na wolnym ogniu. W dużej stali nierdzewnej lub innej żaroodpornej misce lub górnej patelni podwójnego kotła, ubij razem żółtka, miód i Marsala, aż dobrze wymieszane. Ustaw miskę lub patelnię, ale nie dotykając, gotującej się wody i energicznie ubijaj, aż mieszanina rozjaśni się w kolorze i zgęstnieje, a trzepaczka pozostawia ślad, około 3 do 5 minut. Aby przetestować, narysuj trzepaczkę przez środek mieszaniny; powinna pozostawić czysty ślad na dnie miski lub patelni.
Dodaj wino i kontynuuj ubijanie stale, aż mieszanina będzie blada, gęsta i znacznie rozszerzona w objętości, około 10 minut. Nie pozwól, aby mieszanina się zagotowała lub jajka się zsiadły. Gdy zabaglione jest lekki i puszysty i trzyma miękki szczyt, zdjąć z ognia i ostudzić w temperaturze pokojowej przez 10 minut, ubijając od czasu do czasu.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
W misce za pomocą miksera lub ubijamy śmietanę z granulowanym cukrem do uzyskania sztywnych szczytów.
Gdy mieszanina jajek ostygnie przez 10 minut, za pomocą gumowej szpatułki, złóż bitą śmietanę do zabaglione, uważając, aby nie opróżnić mieszaniny. Powinieneś mieć od 6 do 7 filiżanek.
Dodaj biscotti do 10-calowego naczynia gratin. W małej misce, połączyć maliny, sok z cytryny i soli i wrzucić lekko. Ułóż jagody na biszkopcie. Dużą łyżką zgarnąć zabaglione na maliny i przesiać cukier na wierzch. Ułożyć zapiekankę na blasze do pieczenia i wstawić do piekarnika.
Piec zapiekankę, aż szczyty są złotobrązowe w miejscach o 10 do 12 protokół.
Wyjąć z piekarnika, odstawić na 5 minut i podawać na ciepło.