Zapiekanka Królicza
Jeśli chcesz dodać do swojego repertuaru więcej przepisów bezmlecznych, zapiekanka z królikiem może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 1170 kalorii, 114 g białka i 49 g tłuszczu każda. Za 7,81 USD za porcję ten przepis pokrywa 44% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako drogie danie główne. Ten przepis zachwycił 48 osób. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin. Jest dostarczany przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i kup olej roślinny, sól i pieprz, marchewkę i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest idealna na jesień. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 90% wyniku, co jest spektakularne. Podobne przepisy to Rabbit Punch, Braised Rabbit i Rabbit Gumbo.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C (375 stopni F). Dopraw kości królika bazą Mirepoix i umieść w naczyniu do pieczenia o wymiarach 9 x 13 cali lub podobnym. Piecz przez 30 minut lub do momentu, aż się zrumieni i zacznie pachnieć.
Wyjmij kości królika do rondla i dodaj tyle wody, aby przykryła około 1 cala. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na średnim ogniu, aż płyn zredukuje się o połowę, aby zapewnić zapas na potrzeby przepisu. Zajmie to do 30 minut, w zależności od wielkości patelni.
Wymieszaj mąkę, sól i pieprz. Kawałki królika oprószamy przyprawioną mąką.
W naczyniu, w którym smażono kości królika, rozgrzać 1 łyżkę oleju. Gotuj kawałki królika na średnim ogniu lub w piekarniku, aż będą równomiernie rumiane z zewnątrz.
Wyjmij kawałki królika, dodaj marchewkę, cebulę, por, rzepę i ziemniaki.
Dodać boczek i jeśli to konieczne, odrobinę więcej oleju.
Połóż kawałki królika na warzywach.
Wymieszaj domowy bulion króliczy i przecier pomidorowy; wlać do naczynia do pieczenia. Przykryj szczelnie folią aluminiową lub pokrywką. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 stopni F (175 stopni C).
Piecz zapiekankę z królika przez około 1 godzinę lub do momentu, aż królik będzie ugotowany. Dopraw przyprawy do smaku. Jeśli chcesz użyć czekolady, wymieszaj ją w tym momencie.
Rozgrzej 2 łyżki oleju na dużej patelni na średnim ogniu. Z kromek chleba odetnij skórkę i przekrój je na pół ukośnie lub w kostkę. Chleb smażymy na oleju do lekkiego zrumienienia.
Podawaj zapiekankę na patelni, posypaną pieczywem (lub grzankami) i posypaną posiekaną natką pietruszki.