Zapiekanka Jabłkowo-Bekonowa
Zapiekanka jajeczna z jabłkiem i bekonem może być właśnie przepisem bezglutenowym, którego szukałeś. Jedna porcja tego dania zawiera około 21 g białka, 25 g tłuszczu i łącznie 422 kalorie. Ten przepis służy 2 osobom i kosztuje 1,39 USD za porcję. Mieszanka sera cheddar, pasków bekonu, jajek i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 982 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Kilku osobom naprawdę smakowało to danie główne. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 67%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Zapiekanka z bekonem, jajkiem i brokułami, Zapiekanka z kalafiora i bekonu oraz Kolorowa zapiekanka z bekonem i jajkiem.
Instrukcje
W małej misce ubij jajka. Wymieszaj jabłko, placki ziemniaczane, mleko, śmietanę, 3 łyżki sera, 1 łyżkę boczku, sól i pieprz.
Wlać do dwóch naczyń do pieczenia o pojemności 2 filiżanek pokrytych sprayem kuchennym.
Posyp pozostałym serem i boczkiem.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350°C przez 30-35 minut lub do momentu, aż nóż włożony blisko środka będzie czysty.