Zapiekanka Do Pizzy Ziemniaczanej
Need a danie główne bezglutenowe? Zapiekanka z pizzy ziemniaczanej może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.66 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 24g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 430 kalorii. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz cebulę, mieloną wołowinę, ser mozzarella i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Zapiekanka Do Pizzy Ziemniaczanej, Dwukrotnie pieczone Skórki ze słodkich ziemniaków z orzechami pekan Streusel (akan Individual Sweet Potato Casserole), oraz Pizza ziemniaczana: Pizza di Patate.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Gotować mieloną wołowinę i cebulę na dużej patelni na średnim ogniu, aż równomiernie rumiane.
Spuścić tłuszcz. Doprawić solą, pieprzem i czosnkiem w proszku.
Rozłóż pokrojone ziemniaki w warstwie na dnie naczynia do pieczenia 9x13 cali.
Rozłóż mieloną wołowinę i cebulę na ziemniakach.
Na mieloną wołowinę ułożyć plasterki pepperoni. W rondlu na średnim ogniu połączyć zupę pomidorową, zupę serową Cheddar i mleko. Doprawić oregano, włoską przyprawą i brązowym cukrem.
Dobrze wymieszać i gotować do ogrzania.
Zalać zawartość naczynia do pieczenia.
Przykryć naczynie folią aluminiową i piec przez 30 minut w nagrzanym piekarniku.
Wyjąć folię aluminiową, posypać serem mozzarella na wierzchu i piec przez dodatkowe 15 minut, aż ser topi się i bąbelki.