Zapiekanka Chili z makaronem jajecznym
Przepis chili zapiekanka z makaronem jajecznym może zaspokoić Twoje Amerykańskie pragnienie w przybliżeniu 50 minut. Na 1,88 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera około 27g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 543 kalorie. Udaj się do sklepu i podnieś ostry ser cheddar, pieprz cayenne, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać zmielony kminek, możesz podążać za tym daniem głównym z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Ten przepis jest lubiany przez 8 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Letnie muffinki jajeczne z makaronem z cukinii, Meksykańska Zapiekanka Jajeczna, oraz Chili Beef and Noodles podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj naczynie do pieczenia 9x14 cali.
Napełnij duży garnek lekko osoloną wodą i zagotuj; wymieszaj makaron jajeczny i wróć do wrzenia. Mieszając od czasu do czasu gotuj, aż makaron będzie ugotowany, ale nadal twardy do ugryzienia, około 5 minut.
Dobrze spuścić w durszlaku ustawionym w zlewie.
Umieścić dużą patelnię na średnim ogniu; gotować i mieszać mieloną wołowinę na patelni, aż całkowicie rumiane.
Dodaj cebulę i czosnek; kontynuuj gotowanie i mieszanie, aż cebula będzie przezroczysta.
Do mieszanki wlej cały sos pomidorowy, wodę i czerwone wino. Doprawić kminkiem, oregano i pieprzem cayenne. Doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu.
Ugotowany makaron wymieszać z sosem; mieszaninę przełożyć do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Ser Cheddar posypać makaronem i sosem.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ser się rozpuści i sos wchłonie się do naczynia, około 20 minut.