Zapiekane wstążki dyni z rukolą, pancettą i sałatką z orzechów laskowych
Pieczone dyni wstążki z rukolą, Pancetta, i sałatka z orzechów laskowych może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 239 kalorii. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis z feeds.epicurious.com ma 179 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Udaj się do sklepu i odbierz ocet jabłkowy, sok jabłkowy, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Wstążki Pieczonej Dyni, Sałatka z pieczonej dyni, komosy ryżowej i rukoli, oraz Rigatoni z pieczonym dyni i pancettą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177° ze stojakiem w środku.
Orzechy laskowe upiec na blasze do pieczenia w piekarniku, aż pachnące i blady złoty wewnątrz (wyciąć jeden otwarty do testu), 8 do 10 minut (utrzymać piekarnik na). Zawiń gorące orzechy w ręcznik i przetrzyj razem, aby usunąć luźne Skórki. Połowę orzechów.
Podczas gdy orzechy są pieczenia, gotować pancetta w 9-do 10-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ostry.
Przełożyć łyżką szczelinową Na Ręczniki papierowe do osuszenia.
Zwiększyć piekarnik do 218° ze stojakiem w środku. Lekko blacha do pieczenia oleju.
Połowę squasha wzdłuż i nasion. Użyj obieraczki do warzyw, aby obrać squash na długie cienkie wstążki do dużej miski. Wrzucić squash z 2 łyżki oliwy z oliwek i 1/4 łyżeczki każdej soli i pieprzu w dużej misce, aż pokryte.
Rozprowadź wstążki równomiernie na blasze do pieczenia o wymiarach 13 na 9 cali lub ułóż wstążki w prostokąt o wymiarach 13 na 9 cali na większej blasze do pieczenia.
Piec do miękkości, 15 do 20 protokół, następnie włączyć brojlery i broil aż lekko rumiane, 30 sekund do 1 minuty.
Doprowadzić cydr do wrzenia w małym rondlu, a następnie gotować, aż zmniejszy się do 1/4 szklanki, o 5 protokół.
W średniej misce wymieszać zmniejszony cydr z octem, szalotką, musztardą Dijon, cukrem i 1/2 łyżeczki soli.
Dodaj 1/2 szklanki oleju w wolnym strumieniu, ubijając i ubijając, aż do emulgowania.
Wrzucić rukolę i cykorię w bardzo dużej misce z około 1/2 szklanki vinaigrette (będzie trochę w lewo). Następnie wrzucić pancetta i orzechy laskowe.
Pokrój squasha na 8 prostokątów i ostrożnie przenieś każdy metalową szpatułką na talerz. Sałatkę podzielić między talerze i skropić trochę pozostałego vinaigrette na squasha.
* Przepis na sałatkę może być zmniejszony o połowę lub poćwiartowany, aby służyć 2 do 4 osób, ale sugerujemy pieczenie pełnej ilości squasha, ponieważ resztki są pyszne!* Cykorię można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić w zamykanej plastikowej torbie z ręcznikiem.* Orzechy laskowe można prażyć 1 dzień wcześniej i przechowywać w temperaturze pokojowej.* Vinaigrette mogą być wykonane 1 dzień wcześniej i schłodzone, pokryte. Doprowadzić do temperatury pokojowej i ubijać przed użyciem.