Zapiekane przegrzebki ze szpinakiem i grzybami Saute
Zapiekane przegrzebki ze szpinakiem i grzybami Saute to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 118 kalorii. Na 6,45 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać sól i pieprz, oliwa z oliwek, ząbki czosnku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%. Spróbuj Zapiekane przegrzebki ze szpinakiem i grzybami Saute, Zapiekane przegrzebki z fasolą Fava Sauté przepis, oraz Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Przyprawić przegrzebki morskie solą i pieprzem; dodać do patelni. Zapiekać przez 1 minutę na stronę lub do złotego koloru.
Usunąć przegrzebki; odstawić. Używając tej samej patelni na średnim ogniu, ostrożnie dodaj 2 łyżeczki oliwy z oliwek i mielonego czosnku; gotuj przez 1 minutę.
Dodać pokrojone w plasterki grzyby shiitake i gotować przez 1-2 minuty, aż grzyby zmiękną i uwolnią soki.
Dodaj oregano i tymianek, i gotować 1 minutę więcej lub aż pachnące.
Dodaj szpinak i wermut, i gotować przez 30 sekund lub aż szpinak po prostu zaczyna więdnąć; powrót przegrzebki do patelni, i gotować 3 minuty więcej.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Przegrzebki w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Możesz spróbować Hay Shed Hill Pitchfork Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![Hay Shed Hill Pitchfork Chardonnay]()
Hay Shed Hill Pitchfork Chardonnay
Genialny wygląd, blada słoma z zielonymi odcieniami. Fermentacja w zbiorniku ze stali nierdzewnej pozwala na pełną ekspresję aromatu owoców Chardonnay bez wpływu dębu lub osadu, co daje jasny, czysty bukiet owoców tropikalnych. Podniebienie jest bogate w owoce tropikalne, czysta kwasowość Zippy równoważy słodki owocowy charakter, co skutkuje jasnym świeżym aromatycznym podniebieniem. Gdy używa się dobrej jakości Chardonnay, Chardonnay unwooded nabiera zupełnie nowego poziomu głębi i intensywności.