Zapiekane przegrzebki z winogronami szampana i migdałami

Zapiekane przegrzebki z winogronami szampana i migdałami
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 218 kalorii, 3G białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz pietruszkę, winogrona szampana, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Sylwester będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczone Brie z różową galaretką szampańską, czerwonymi winogronami i migdałami Marconan, Stek zapiekany ze szpinakiem, winogronami i migdałami, oraz Zapiekane przegrzebki z naleśnikiem ziemniaczano-gruszkowym i szampanem Beurre Blanc dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Posypać przegrzebki solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PrzegrzebkiPrzegrzebki
2
Roztopić 3 łyżki masła w bardzo dużej patelni na średnim ogniu. Masło gotować, aż zacznie brązowieć, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać przegrzebki; gotować 2 minuty na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
4
Przełożyć przegrzebki na talerz; namiot z folią. Roztopić pozostałe masło w tej samej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
5
Dodać szalotki i winogrona; sauté aż szalotki są złote, mieszając od czasu do czasu, o 2 protokół. Wymieszaj sok z cytryny i wszelkie nagromadzone soki z przegrzebków. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia; doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z migdałami i pietruszką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
SzalotkaSzalotka
MigdałyMigdały
Pietruszka-naćPietruszka-nać
PrzegrzebkiPrzegrzebki
WinogronaWinogrona
6
Umieść 4 przegrzebki na każdej z 4 płyt. Łyżka sosu i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
SOSSOS

Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir

Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na przegrzebki. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Magazyn