Zapiekane przegrzebki z winogronami szampana i migdałami
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 218 kalorii, 3G białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz pietruszkę, winogrona szampana, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Sylwester będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczone Brie z różową galaretką szampańską, czerwonymi winogronami i migdałami Marconan, Stek zapiekany ze szpinakiem, winogronami i migdałami, oraz Zapiekane przegrzebki z naleśnikiem ziemniaczano-gruszkowym i szampanem Beurre Blanc dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posypać przegrzebki solą i pieprzem.
Roztopić 3 łyżki masła w bardzo dużej patelni na średnim ogniu. Masło gotować, aż zacznie brązowieć, o 2 protokół.
Dodać przegrzebki; gotować 2 minuty na stronie.
Przełożyć przegrzebki na talerz; namiot z folią. Roztopić pozostałe masło w tej samej patelni na średnim ogniu.
Dodać szalotki i winogrona; sauté aż szalotki są złote, mieszając od czasu do czasu, o 2 protokół. Wymieszaj sok z cytryny i wszelkie nagromadzone soki z przegrzebków. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia; doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z migdałami i pietruszką.
Umieść 4 przegrzebki na każdej z 4 płyt. Łyżka sosu i podawać.