Zapiekane przegrzebki z sałatką z kopru włoskiego i grejpfruta
Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.82 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 107 kalorii. Mieszanka pieprzu, oliwy z oliwek, liści pietruszki płaskich liści i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 27 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Zapiekane Przegrzebki Z Ogórkiem, Ogórkiem I Grejpfrutem, Zapiekane przegrzebki z czerwoną pastą Chile i sałatką z kopru włoskiego, oraz Smażony okoń Czarnomorski z gorzką zielenią, koprem włoskim, grejpfrutem i sałatką z fety.
Instrukcje
Nad miseczką, obrać i przekrój grejpfruta, aby zmierzyć 1 1/2 szklanki sekcji; wycisnąć membrany, aby wyodrębnić 1/2 szklanki soku. Odstawić sok.
Połącz grejpfruty, koper włoski i pietruszkę w średniej misce.
Dodać 2 łyżeczki oleju i 1/4 łyżeczki soli koszernej; wrzucić delikatnie do połączenia.
Ciepło Pozostałe 1 łyżeczka oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Posypać przegrzebki 1/4 łyżeczki soli koszernej i 1/4 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu.
Dodaj przegrzebki na patelnię; gotować przez 2 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Wyjmij przegrzebki z patelni; utrzymuj ciepło.
Dodaj zarezerwowane 1/2 szklanki soku na patelnię; gotować, aż zmniejszy się do 1/4 szklanki (o 2 protokół).
Umieścić 1 szklankę mieszanki kopru włoskiego na każdej z 4 płyt. Przegrzebki dzielimy równomiernie między talerze; każdą porcję uzupełniamy 1 łyżką obniżonego soku.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla przegrzebków. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Trentadue La Storia Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.