Zapiekane przegrzebki z pomidorem Beurre Blanc
Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 278 kalorii. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,58 zł za porcję. Jeśli masz sól, wodę, szalotkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 3 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zapiekane przegrzebki z pomidorem i białą czekoladą Beurre Blanc, Zapiekane przegrzebki z czosnkiem Beurre Blanc, oraz Zapiekane przegrzebki z czosnkiem Beurre Blanc.
Instrukcje
Namoczyć pomidory w ciepłej wodzie, aż zmiękną, 20 do 25 minut.
Odcedzić i osuszyć, a następnie zmielić. Wymieszać pomidory, masło i sól, a następnie uformować w 8-calowy kłodę na arkuszu folii i schłodzić, owinięte folią, aż będą twarde, około 1 godziny.
Pokrój masło pomidorowe na 12 równych kawałków.
Szalotkę ugotować w 1 kawałku masła pomidorowego (pozostawić masło schłodzone) w małym ciężkim rondlu na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, aż zmięknie, około 3 minut.
Dodaj wino i gotuj, aż płyn zmniejszy się do około 1/3 szklanki, około 10 minut.
Zmniejszyć ogień do niskiej i ubijać w pozostałym zimnym maśle pomidorowym 1 kawałek na raz, dodając każdy kawałek przed poprzednim całkowicie stopił się i podnosząc patelnię z ciepła od czasu do czasu do ostygnięcia mieszaniny (sos nie powinien być wystarczająco gorący, aby oddzielić).
Ubić wodą i sokiem z cytryny, następnie doprawić solą i pieprzem.
Przenieść beurre blanc do miski i zachować ciepło, przykryte, w większej misce z ciepłą wodą.
Pat przegrzebki suche i doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać 1 łyżeczka oleju w patelni 12-calowy nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie sear 6 do 8 przegrzebki, obracając raz, aż złoty kolor i po prostu gotowane przez, 2 do 4 minut w sumie.
Przełożyć na talerz jako ugotowany i ogrzać, luźno przykryć folią. Sear Pozostałe przegrzebki w ten sam sposób, wycierając patelnię i dodając około 1 łyżeczka oleju między partiami.
Łyżka 3 łyżki beurre blanc na każdym z 6 talerzy, następnie wierzch przegrzebki.