Zapiekane przegrzebki z pikantnym sosem Papajowym
Zapiekane przegrzebki z pikantnym sosem Papajowym to wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 77 kalorii. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Ten przepis jest lubiany przez 40 smakoszy i kucharzy. Mieszanka soku z limonki, kolendra, papryka jalapeno i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 92%, co jest niesamowite. Spróbuj Zapiekane przegrzebki z pikantnym sosem jeżyn, guanciale i Risotto Shiitake, Pikantne Pieczone Przegrzebki, oraz Pikantne Zapiekane Przegrzebki Tapas dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce, połączyć papaja, czerwona papryka, jalapeno cebula, sok z limonki, kolendra, i 1/4 łyżeczka soli. Odstawić.
W dużej zamykanej torbie połączyć mąkę, czarny pieprz i pozostałe 3/4 łyżeczki soli.
Dodaj przegrzebki i wstrząsnąć do herbu.
Na dużej patelni rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodać przegrzebki; gotować i mieszać do złotego koloru.
Podawać przegrzebki na sosie papai.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na przegrzebki. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Foley Johnson Carneros Chardonnay. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
![Foley Johnson Carneros Chardonnay]()
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.