Zapiekane przegrzebki z kawałkami Prosciutto

Zapiekane przegrzebki z kawałkami Prosciutto
Na 19 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 25 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, mielony pieprz, prosciutto i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Fettuccine with seared scallops & prosciutto, Ogolona Sałatka z kawałkami Prosciutto, oraz Makaron pięcioserowy z kawałkami Prosciutto.

Instrukcje

1
Przygotować grill do bezpośredniego gotowania na średnim ogniu (350 do 232°).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
2
Usuń i odrzuć mały, twardy mięsień boczny, który może pozostać na każdym przegrzebka. Lekko posmarować przegrzebki olejem i równomiernie doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PrzegrzebkiPrzegrzebki
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
3
Wyczyść ruszt do gotowania. Grill prosciutto na bezpośrednim średnim ogniu, z pokrywką otwartą, aż mięso brązowieje na krawędziach i zamienia chrupiące, 1 do 3 protokół, obracając raz lub dwa razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
4
Wyjąć z grilla i ostudzić. Z grubsza pokroić prosciutto na kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Grill przegrzebki na bezpośrednim średnim ogniu, z pokrywą zamkniętą jak najwięcej, aż po prostu nieprzezroczyste w środku, 4 do 6 minut, obracając raz lub dwa razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Zdjąć z grilla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
7
W małym rondlu na średnim ogniu, ogrzać sos marinara. Aby służyć, podzielić sos marinara równomiernie między cztery talerze. Ułóż trzy przegrzebki na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos MarinaraSos Marinara
PrzegrzebkiPrzegrzebki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
Udekoruj posiekaną prosciutto i świeżymi ziołami.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Ziołaświeże Zioła
ProsciuttoProsciutto
9
Podawać na ciepło.

Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir

Przegrzebki świetnie komponują się z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Lapis Luna Chardonnay. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Lapis Luna Chardonnay
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.
TrudnośćNormalny
Gotowe W10 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia1
Magazyn