Zapiekane przegrzebki z kawałkami Prosciutto
Na 19 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 25 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, mielony pieprz, prosciutto i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Fettuccine with seared scallops & prosciutto, Ogolona Sałatka z kawałkami Prosciutto, oraz Makaron pięcioserowy z kawałkami Prosciutto.
Instrukcje
Przygotować grill do bezpośredniego gotowania na średnim ogniu (350 do 232°).
Usuń i odrzuć mały, twardy mięsień boczny, który może pozostać na każdym przegrzebka. Lekko posmarować przegrzebki olejem i równomiernie doprawić solą i pieprzem.
Wyczyść ruszt do gotowania. Grill prosciutto na bezpośrednim średnim ogniu, z pokrywką otwartą, aż mięso brązowieje na krawędziach i zamienia chrupiące, 1 do 3 protokół, obracając raz lub dwa razy.
Wyjąć z grilla i ostudzić. Z grubsza pokroić prosciutto na kawałki.
Grill przegrzebki na bezpośrednim średnim ogniu, z pokrywą zamkniętą jak najwięcej, aż po prostu nieprzezroczyste w środku, 4 do 6 minut, obracając raz lub dwa razy.
W małym rondlu na średnim ogniu, ogrzać sos marinara. Aby służyć, podzielić sos marinara równomiernie między cztery talerze. Ułóż trzy przegrzebki na górze.
Udekoruj posiekaną prosciutto i świeżymi ziołami.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Przegrzebki świetnie komponują się z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Lapis Luna Chardonnay. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Lapis Luna Chardonnay]()
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.