Zapiekane przegrzebki na szpinaku z sosem śmietanowym jabłkowo-Brandy
Zapiekane przegrzebki na szpinaku z sosem jabłkowo-śmietankowym to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 174 kalorie. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz liście szpinaku, przegrzebki morskie, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest solidne. Spróbuj Zapiekane Przegrzebki I Sos Z Zielonego Jabłka, Zapiekane przegrzebki na Linguine z sosem pomidorowo-śmietanowym, oraz Zapiekane przegrzebki w sosie śmietanowo-musztardowym Cajun dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać 1/2 łyżki oliwy z oliwek w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj szalotkę; wymieszać 30 sekund.
Dodaj Calvados( brandy może zapalić); gotować 30 sekund.
Dodać śmietanę; gotować 2 minuty.
Przenieś bazę sosu do miski. (Podstawa sosu może być wykonana 2 godziny wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej.)
Rozgrzej piekarnik do 149°.
Posypać przegrzebki solą i pieprzem.
Rozgrzać olej roślinny w innej dużej patelni nonstick na dużym ogniu.
Gotować do brązowego, o 2 protokół na stronę.
Przenieś do obramowanej blachy do pieczenia; umieść w piekarniku, aby się ogrzać. Powtórz z pozostałymi przegrzebkami.
Dodaj sok jabłkowy i tymianek do gorącej patelni. Gotować 1 minutę, skrobanie brązowych bitów.
Dodaj bazę sosu; doprowadzić do wrzenia.
Podgrzać pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać czosnek i wymieszać 30 sekund.
Dodaj szpinak; wrzucić, aż ledwo zwiędły i jeszcze jasnozielony, o 2 protokół.
Posypać solą i pieprzem. Używając szczypiec, kopiec szpinaku w środku 8 talerzy, dzieląc równo.
Ułóż 2 przegrzebki na szpinaku na każdym talerzu.
Wlać zebrane soki z blachy do pieczenia w sosie na patelni. Gotować, aż zgęstnieje, o 2 protokół. Doprawić solą i pieprzem; łyżka na przegrzebki.
Niefiltrowany sok jabłkowy jest grubszy i ma bardziej intensywny smak niż butelkowany sok jabłkowy regualr. Poszukaj go w dziale Produkty-na lodzie lub w lodówce.