Zapiekana w ziołach jagnięcina z sosem dymnym Cabernet

Zapiekana w ziołach jagnięcina z sosem dymnym Cabernet
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj zapiekanego w ziołach stojaka jagnięcego z dymnym sosem Cabernet. Na 12,4 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 45g białka, 132g tłuszczu, oraz w sumie 1713 kalorii. Mieszanka bogatego bulionu cielęcego, budynie z chleba roquefort, ziarna pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Czosnkowo-ziołowy pieczony stelaż jagnięcy, Zapiekanka z jagnięciny z sosem grzybowym, oraz Zapiekanka z jagnięciny z sosem cytrynowo-tahini i miętowym ryżem.

Instrukcje

1
W dużym rondlu, gotować boczek na umiarkowanym ogniu, aż chrupiące wokół krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)
2
Dodaj cebulę, marchew, seler i całe ząbki czosnku i gotować, aż zmiękną, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Smażona Cebula Z Serem CheddarSmażona Cebula Z Serem Cheddar
3
Dodaj pomidor, pieprz, tymianek, liść laurowy, Wino i Porto i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
PortPort
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4
Odcedzić sos do średniego sosu patelni i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmniejszy się do 1 szklanki, 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Dodaj bulion i zmniejsz do 1/2 szklanki, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
6
Przenieść sos do małego rondla i przechowywać w lodówce przez 4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)
7
W międzyczasie jagnięcinę, tłustą do góry, ułożyć na średniej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
8
Zmiksować mielony czosnek z herbes de Provence i olej i natrzeć jagnięcinę. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut lub do 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
9
Rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
10
Jagnięcinę obficie przyprawiamy solą i pieprzem i pieczemy przez 40 minut, lub do momentu, gdy w najgrubszej części mięsa włożony zostanie natychmiastowy termometr 140 na średnio wysmażone mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
11
Przełożyć jagnięcinę na deskę do rzeźbienia i odstawić na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
12
W międzyczasie, odtłuścić tłuszcz z sosu. Doprowadzić sos do delikatnego gotowania na wolnym ogniu na umiarkowanym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
13
Dodać masło, 1 łyżkę stołową na raz, doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Mascarpone W Temperaturze Pokojowej1/3 Szklanki Mascarpone W Temperaturze Pokojowej
14
Pokrój regały w podwójne kotlety i przenieś na talerze.
15
Polać sosem jagnięcinę i podawać z budynie z chleba Roquefort.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser RoquefortSer Roquefort
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia27
Magazyn