Zapiekana w ziołach jagnięcina z sosem dymnym Cabernet
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj zapiekanego w ziołach stojaka jagnięcego z dymnym sosem Cabernet. Na 12,4 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 45g białka, 132g tłuszczu, oraz w sumie 1713 kalorii. Mieszanka bogatego bulionu cielęcego, budynie z chleba roquefort, ziarna pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Czosnkowo-ziołowy pieczony stelaż jagnięcy, Zapiekanka z jagnięciny z sosem grzybowym, oraz Zapiekanka z jagnięciny z sosem cytrynowo-tahini i miętowym ryżem.
Instrukcje
W dużym rondlu, gotować boczek na umiarkowanym ogniu, aż chrupiące wokół krawędzi.
Dodaj cebulę, marchew, seler i całe ząbki czosnku i gotować, aż zmiękną, o 10 protokół.
Dodaj pomidor, pieprz, tymianek, liść laurowy, Wino i Porto i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 15 protokół.
Odcedzić sos do średniego sosu patelni i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmniejszy się do 1 szklanki, 10 protokół.
Dodaj bulion i zmniejsz do 1/2 szklanki, około 20 minut.
Przenieść sos do małego rondla i przechowywać w lodówce przez 4 godziny.
W międzyczasie jagnięcinę, tłustą do góry, ułożyć na średniej patelni.
Zmiksować mielony czosnek z herbes de Provence i olej i natrzeć jagnięcinę. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut lub do 3 godzin.
Jagnięcinę obficie przyprawiamy solą i pieprzem i pieczemy przez 40 minut, lub do momentu, gdy w najgrubszej części mięsa włożony zostanie natychmiastowy termometr 140 na średnio wysmażone mięso.
Przełożyć jagnięcinę na deskę do rzeźbienia i odstawić na 10 minut.
W międzyczasie, odtłuścić tłuszcz z sosu. Doprowadzić sos do delikatnego gotowania na wolnym ogniu na umiarkowanym ogniu.
Dodać masło, 1 łyżkę stołową na raz, doprawić solą i pieprzem.
Pokrój regały w podwójne kotlety i przenieś na talerze.
Polać sosem jagnięcinę i podawać z budynie z chleba Roquefort.