Zampone Fritto con Zabaglione: smażona Kiełbasa z sosem budyniowym
Zampone Fritto con Zabaglione: smażona Kiełbasa z sosem budyniowym może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 172 kalorie, 6G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje 63 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz ocet balsamiczny, żółtka jaj, parmigiano reggiano i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 12 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 22%, który nie jest tak wybitny. Spróbuj Zampone e Fagioli: kiełbasa i fasola, Zabaglione Włoski Krem, oraz Pollo fritto per Chanukà (Hannukah Fried Chicken) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyjmij zampone z opakowania i umieść w zimnej wodzie. Doprowadzić do niskiego wrzenia i obniżyć ogień, aby gotować na wolnym ogniu, aż w pełni ugotowane, w zależności od instrukcji opakowania, 1 1/2 do 2 godzin.
Wyjąć i pozostawić do ostygnięcia.
W międzyczasie ubijamy żółtka, Wino i ocet do spienienia.
Umieścić miskę na gotującej się wodzie i kontynuować ubijanie aż do zgęstnienia.
Zdjąć z ognia i kontynuować ubijanie do ostygnięcia. Pokrój zampone na kawałki o grubości 3/4 cala.
Rozgrzać olej w 12 do 14-calowej patelni saute, aż tylko palenie. Zagrzebać plasterek zampone w Parmigiano, delikatnie umieścić na patelni i gotować, aż lekko chrupiący i złocisty, obrócić i powtórzyć na drugiej stronie. Po zakończeniu odcedzić każdy kawałek na papierowym ręczniku i talerzu z 2 łyżkami zabaglione i mżawką prawdziwego octu balsamicznego.