Złoty kuskus z morelami i chrupiącą cebulą

Złoty kuskus z morelami i chrupiącą cebulą
Złoty kuskus z morelami i chrupiącą cebulą może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Jedna porcja zawiera 1163 kalorii, 12g białka, oraz 89g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na $2.5 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 65 fanów. Mieszanka kolendry, kostka bulionu warzywnego, Skórka z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Złoty ryż Basmati z morelami, Kuskus z morelami, oraz Kuskus z morelami.

Instrukcje

1
Zagotować czajnik. Do dużej miski wrzucić kuskus, pokruszyć w kostce bulionu, dodać kurkumę, cynamon i morele i dobrze doprawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostka BulionowaKostka Bulionowa
Ser Tallegio, PosiekanySer Tallegio, Posiekany
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
KurkumaKurkuma
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Zalać 500 ml wrzącej wody, szybko wszystko wymieszać, następnie przykryć folią spożywczą i pozostawić na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
3
Połowę pokrojonej cebuli włożyć do miski z dużą szczyptą soli i cukrem, zalać wystarczającą ilością wrzącej wody do przykrycia i pozostawić na 10 min. (Usunie to część kwasowości cebuli i zmieni ich piękny jasny różowy kolor.)
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
4
Podgrzać wystarczająco dużo oleju, aby uzyskać około 5 cm od strony głębokiego rondla. Po rozgrzaniu, smażyć Pozostałe cebule w partiach przez 1-2 min na złoty i chrupiący kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)
5
Odcedzić na papierze kuchennym i posypać solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
6
Użyj widelca, aby napełnić kuskus.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
7
Cebulę odsączyć i wymieszać z kuskusem ze skórką z cytryny i sokiem, oliwą z oliwek i ziołami. Wskazówka na półmisku lub misce i roztrzepać z chrupiącą cebulą i liśćmi mięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia17
Magazyn