Włoskie Pizzele
Włoskie Pizzele wymagają około 45 minut od początku do końca. Ten przepis serwuje 36 i kosztuje 12 centów za porcję. Ten deser ma 83 kalorii, 2G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 151 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Ten przepis od Wszystkichprzepisy wymagają zmielonych orzechów włoskich, masła, jajek i mąki. Jest to bardzo rozsądna cena przepis dla fanów śródziemnomorskiego jedzenia. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 15%. Pizzelles (Włoskie Ciasteczka Waflowe), Pizzelles, oraz Jak Zrobić Pizzele są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W średniej misce wymieszaj zmielone orzechy, mąkę, kakao i proszek do pieczenia; odstawić. W osobnej misce ubij jajka na dużej prędkości miksera elektrycznego, stopniowo dodawaj cukier i mieszaj, aż będą gęste i żółte. Dodaj roztopione masło i wanilię. Stopniowo mieszaj mąkę, po prostu mieszając wystarczająco, aby połączyć.
Podgrzej żelazko pizzelle, aż kropla wody zatańczy na powierzchni, a następnie nieznacznie zmniejsz ciepło. Upuść 1 zaokrągloną łyżkę ciasta na każde ciastko. Zamknij pokrywkę i piecz przez około 2 minuty, w zależności od żelazka. Obróć ciastko i przytnij przed schłodzeniem na stojakach.
Polecane wino: Cream Sherry, Madera, Prosecco
Cream Sherry, Madera i Prosecco to moje najlepsze typy ciasteczek waflowych. Sweet bubbly Prosecco nie przytłacza prostego cukru ani kruchych ciasteczek, słodka kremowa sherry uzupełnia przyprawione ciasteczka, a orzechowe nuty Madery idealnie pasują do Ciasteczek z orzechami. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "