Włoskie paszteciki wieprzowe z klinami ziemniaczanymi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj włoskich pasztetów wieprzowych z klinami ziemniaczanymi. Na 1,73 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 660 kalorii, 32G białka, oraz 38 g tłuszczu każdy. Sprawdza się jako danie główne. 62 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz ziemniaki do pieczenia, bułka tarta, pakować mięso wieprzowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 94%. Podobne przepisy to Włoskie Kliny Do Ziemniaków, Pieczone Włoskie Kliny Ziemniaczane, oraz Kotlety schabowe z pieczonym ziemniakiem.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Wrzucić kliny ziemniaczane do dużej puszki do pieczenia z 1 łyżką oleju i sokiem z cytryny.
Rozprowadzić w jednej warstwie.
Piec przez 35-45 minut, obracając w połowie, aż złoty kolor i chrupiące.
W międzyczasie umieścić bułkę tartą w misce i zwilżyć 2 łyżkami zimnej wody.
Dodać mielone, parmezan, natkę pietruszki, czosnek i skórkę z cytryny. Doprawić, dobrze wymieszać, a następnie uformować na 4 duże, płaskie placki.
Rozgrzać pozostały olej na patelni i gotować paszteciki przez 7 minut z każdej strony, lub aż będą miały złotą skórkę i zostaną ugotowane (alternatywnie, gotować na grillu).
Podawać z klinami i sałatką z pomidorów i rukoli, jeśli chcesz
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Piccini Chianti Classico. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
![Piccini Chianti Classico]()
Piccini Chianti Classico
Skomplikowany i uporczywy nos wypełniony nutami wiśni i dzikich jagód. Podniebienie jest dobrze skonstruowane, eleganckie, okrągłe i gładkie z owocowymi nutami i miękkimi taninami i długim wykończeniem. Idealne połączenie do grillowanego czerwonego mięsa i makaronu al ragu. Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Merlot