Włoskie ciasto z kurczakiem i maślanką

Włoskie ciasto z kurczakiem i maślanką
Jeśli chcesz dodać więcej Morze Śródziemne przepisy do skrzynki receptury, włoski kurczak & ciasto butternut może być przepis należy spróbować. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 30g białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 611 kalorii. Na 3,01 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka galaretki żurawinowej, poziom tsp mąki, dyni, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 49 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Patelnia Chicken Pot Pie z dyni, Włoskie Ciasto Z Kurczakiem, oraz Łatwe Włoskie Ciasto Z Kurczakiem.

Instrukcje

1
Rozgrzać 2 łyżki oleju w dużej ognioodpornej zapiekance i gotować kurczaka na średnim lub wysokim ogniu, aż lekko rumiane. Wyciągnij na talerz z łyżką szczelinową. Przełóż pancettę, squasha i cebulę na patelnię i gotuj na dużym ogniu przez około 8 minut, mieszając od czasu do czasu, aż zacznie brązowieć. Odstawić kurczaka na patelnię, dodać czosnek i majeranek i gotować przez 1 minutę. Trzymać z powrotem 2 łyżki wina, a następnie wlać resztę do patelni i niech bąbelki na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajeranekMajeranek
2 Posiekane Czerwone Cebule2 Posiekane Czerwone Cebule
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Mąkę wymieszać z wytrawnym winem, aż będzie gładka. Wymieszaj to na patelni z pomidorami i ich sokiem, galaretką i odrobiną soli i pieprzu. Obniżyć ogień, pół przykryć pokrywką i gotować delikatnie przez 30-40 minut, aż squash będzie po prostu miękki. (Aby przygotować się do przodu, schłodzić, a następnie schłodzić w tym momencie do dnia wcześniej. Można go również zamrozić na okres do miesiąca. Aby podawać, rozgrzej w zapiekance, a następnie przejdź do kroku 3.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Rozgrzej piekarnik do 220C / Gaz 7 / wentylator 200C.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
4
Pokroić ciabattę w bardzo cienkie plasterki i ułożyć na wierzchu zapiekanki, tak, aby swobodnie nakładały się na siebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiabattaCiabatta
5
Skropić ostatnią łyżkę oliwy z oliwek na ciabatta i posypać parmezanem i dobrym mieleniem czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
CiabattaCiabatta
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
6
Piec odkryte przez 15 minut lub do złotego koloru.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
7
Podawać prosto z zapiekanki.

Polecane wino: Lambrusco Dolce, Późne żniwa Riesling, Vin Santo

Ciasto działa bardzo dobrze z Lambrusco Dolce, późnych zbiorów Riesling i Vin Santo. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno być Zwykle słodsze niż jedzenie, które z nim łączysz. Możesz spróbować Snake River późno żniwa Riesling. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 16 dolarów za butelkę.
Snake River Późne Żniwa Riesling
Snake River Późne Żniwa Riesling
Wykonane z winogron pozostawionych do powieszenia na winorośli w naszej winnicy Arena Valley, późne zbiory Riesling to nasze oryginalne wino deserowe. Nasz 2011 ma limeade nos z nutą minerałów i miodowe wykończenie. Ciesz się tym winem z deserami owocowymi lub jako orzeźwiający aperitif.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia19
Magazyn