Włoski udziec jagnięcy
Przepis włoski udziec jagnięcy jest gotowy w około 2 godziny i 40 minut i jest zdecydowanie niesamowity bez nabiału opcja dla miłośników śródziemnomorskiego jedzenia. Za 45,24 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 25g białka, 7G tłuszczu i w sumie 187 kalorii. Ten przepis służy 12. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś sól, wodę, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Przynosi ci smak domu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 34%. Podobne przepisy obejmują Włoski udziec jagnięcy, Jagnięca udziec jagnięcy na rożnie, oraz Udziec jagnięcy.
Instrukcje
W małej misce połącz pierwsze siedem składników.
Wlej 2/3 szklanki marynaty do zamykanej plastikowej torby o pojemności 2 galonów.
Dodaj jagnięcinę; uszczelnij torbę i obróć, aby pokryć. Przechowywać w lodówce 8 godzin lub na noc. Przykryj i wstaw do lodówki pozostałą marynatę.
Rozgrzej piekarnik do 325°.
Odcedź i wyrzuć marynatę.
Ułóż udziec jagnięcy na ruszcie na brytfannie.
Piec bez przykrycia, 2-1 / 4 do 2-3/4 godzin lub do momentu, gdy mięso osiągnie pożądaną wysmażenie (dla średnio rzadkich termometr powinien wskazywać 145°; średni, 160°; dobrze wysmażony, 170°).
Wyjmij mięso na półmisek i odstaw na 15 minut przed pokrojeniem.
W międzyczasie wlej kapanie i poluzowane brązowe kawałki do miarki o pojemności 2 filiżanek. Odtłuszczony tłuszcz; dodaj zarezerwowaną marynatę i wystarczającą ilość wody, aby odmierzyć 1-3/4 szklanki.
W małym rondelku wymieszaj mąkę i zimną wodę, aż będą gładkie. Stopniowo wmieszaj kapanie. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać 2 minuty lub do zgęstnienia.