Włoski Sos Sałatkowy

Włoski Sos Sałatkowy
Włoski sos sałatkowy to śródziemnomorska hor d ' oeuvre. Jedna porcja zawiera 16 kalorii, 0g białka, oraz 1g tłuszczu. Ten bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo wegetariański i wegański przepis serwuje 37 i kosztuje 5 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi ci smak domu. Mieszanka octu jabłkowego, ząbków czosnku, oleju roślinnego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 10 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 7%, który można poprawić. Włoski Sos Sałatkowy, Sałatka Spaghetti z włoskim dressingiem, oraz Sałatka Ogrodowa Z Włoskim Dressingiem są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W małej misce wymieszaj cukier, sos sałatkowy, czosnek, ocet i wodę; stopniowo ubijaj w oleju. Przechowywać w lodówce. Wymieszaj przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mix Sosów SałatkowychMix Sosów Sałatkowych
OcetOcet
CzosnekCzosnek
CukierCukier
WodaWoda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)

Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner

Sałatka działa naprawdę dobrze z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Willamette Valley Vineyards Dijon Clone Chardonnay z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
Willamette Valley Vineyards Dijon Clone Chardonnay
Willamette Valley Vineyards Dijon Clone Chardonnay
Nos otwiera się aromatami cytryny, gruszki, orzecha laskowego i miodu. Bukiet przechodzi w kremowy, średnio mocny łyk, oferując smaki pomarańczy, słodkiej śmietany, wanilii, karmelu i goździków. Równoważenie kwasowości pozostawia wino orzeźwiające, z trwałym wykończeniem i idealne do parowania potraw.Połącz z bogatymi daniami z owoców morza, takimi jak grillowane krewetki lub krewetki z owoców morza, ciasto z kurczaka lub kremowe zupy, dania z ryżu lub ziemniaków, świeże sałatki z winegretami i twarde sery, takie jak starzony Biały cheddar.
TrudnośćNormalny
Gotowe W10 m.
Porcje37
Ocena Zdrowia0
Magazyn