Włoski Indyk z polentą

Włoski Indyk z polentą
Włoski Indyk z Polentanem to bezglutenowe przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 545 kalorii. Na 2,23 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 45 minut. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka mielonej piersi indyka, parmezan, przyprawy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest solidne. Spróbuj Włoska Polenta Zapiekanka Z Indyka, Polenta z włoską kiełbasą, oraz Włoska kiełbasa z polentą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Płaszcz średniej patelni z gotowania sprayu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Umieścić na średnim ogniu do gorąca.
3
Dodać indyka i czosnek i gotować na średnim ogniu, aż indyk będzie rumiany, mieszając, aż indyk się kruszy. Wymieszaj pomidory, włoską przyprawę i pieprz. Doprowadzić do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień i gotować 10 minut. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Startego Sera Romano1 łyżeczka Startego Sera Romano
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
4
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
5
Pokrój polentę na 12 rund.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
6
Umieścić na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania. Broil 10 minut z każdej strony lub do lekko rumiane. Aby służyć, top polenta z mieszaniny indyka; posypać serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku1 Szczypta Płatków Mieszanych Warzyw, Lub Do Smaku
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
7
Wskazówka: Polenta to produkt z mąki kukurydzianej podobny do żółtej kaszy. Wstępnie gotowana polenta jest w opakowaniu, które wygląda jak tubka kiełbasy i zwykle znajduje się w sekcji produktów w sklepie spożywczym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Rodano Vigna Viacosta Chianti Classico z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Rodano Vigna Viacosta Chianti Classico
Rodano Vigna Viacosta Chianti Classico
Głębokie stężenie Sangiovese smaków klasycznej wiśni, ziemi i nuty dymionych orzechów pistacjowych. Wykonane w 100% z Sangiovese.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Magazyn