Włoski Gulasz Wołowy Z Pieprzem (Peposo)

Przepis włoski Peppered gulasz wołowy (Peposo) jest gotowy w około 45 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Na 4,76 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 692 kalorie, 61g białka, oraz 35 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Jeśli masz tłuszcz przycięte kości chuck wołowiny, gremolata, ząbki czosnku, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Peposo (Pieprzny Toskański Gulasz Wołowy), Peposo (Peppery Pork Gulasz), oraz Peposo-Wolno Gotowany, Pieprzny Gulasz Cielęcy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Brązowa wołowina. Odrzuć tłuszcz.
Dodaj wino, pomidory z puszki (w tym soki), bazylia, czosnek i 1 łyżkę popękanego pieprzu na patelnię z wołowiną. Przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż wołowina będzie bardzo miękka po przekłuciu, 1 1/2 do 2 godzin. Odtłuścić i wyrzucić tłuszcz.
Dodać sól i do 1/2 łyżki więcej popękanego pieprzu do smaku.
Łyżka polenta na talerze obiadowe lub dużą płytką miskę lub obramowany talerz. Łyżką szczelinową wyciągnij wołowinę i kopiec na środek polenty. Zmierz Pozostałe soki z patelni; jeśli mniej niż 3 szklanki, dodaj wodę, aby uzyskać tę ilość, wróć do patelni i zagotuj; dodaj sól do smaku i wlej soki do miski do serwowania. Przełóż soki z patelni, aby dodać do smaku.
Udekoruj gulasz suszonymi w piekarniku plastrami pomidorów i gremolatą.
Umieść mięso na patelni o grubym dnie od 5 do 6 litrów.
Dodaj 1/2 szklanki wody; przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować energicznie na średnim ogniu, aż mięso będzie szare Na zewnątrz i sprawi, że soki i tłuszcz, 15 do 20 minut.
Odkryj patelnię, zwiększ ciepło do wysokiej temperatury i często mieszaj, aż większość cieczy wyparuje, 15 do 20 minut. Zmniejszyć ogień do średniej wysokości i często mieszać, aż soki mięsne karmelizowane i ciemnieje i mięso rumiane w wytopionym tłuszczu, o 5 minut dłużej. Jeśli kapanie i brązowy film na patelni zaczną się palić, zmniejsz ciepło do średniego.