Włoska Zupa Rybna

Włoska Zupa Rybna
Przepis włoska zupa rybna jest gotowa w około 75 godzin i zdecydowanie jest super bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Na 8,05 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1043 kalorie, 47g białka, oraz 56 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 12 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Sprawdza się jako danie główne. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz kałamarnicę, butelkowany sok z małży, bochenek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, co jest solidne. Spróbuj Włoska Zupa Rybna, Włoska Zupa Rybna, oraz Brodetto-Włoska Zupa Rybna dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Kalmary opłukać pod zimną bieżącą wodą i osuszyć. Jeśli kałamarnice są duże, połówki pierścienia macki, a następnie wyciąć dłuższe macki w poprzek na 2-calowe kawałki. Zdjąć klapy z ciał kałamarnic i pokroić w plastry o grubości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2
Wytnij ciała w poprzek na pierścienie o grubości 1/4 cala.
3
Pat krewetki suche i posypać pieprzem i 1/4 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
4
Rozgrzać olej w szerokim 6-do 8-quart ciężki garnek na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie sear krewetki w 2 partie, obracając się raz, aż złoty, ale nie gotowane przez, O 2 minut na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Krewetki przelać łyżką szczelinową do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Dodać czosnek, płatki czerwonej papryki, i oregano do garnka i podsmażyć, mieszając, aż złoty, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Dodać wino i 1/2 szklanki wody i doprowadzić do wrzenia. Wymieszać w małże i gotować, pod przykryciem, na umiarkowanie wysokim ogniu, aż muszle otworzyć szeroko, sprawdzając często po 6 minutach i przenosząc jako otwarty z łyżką szczelinową do miski z krewetkami. (Nieotwarte małże należy wyrzucić po 8 minutach.) Wymieszać małże i gotować, przykryte, na umiarkowanie wysokim ogniu, aż muszle szeroko się otworzą, sprawdzając często po 3 minutach i przenosząc jako otwarte łyżką szczelinową do miski z krewetkami. (Nieotwarte małże należy wyrzucić po 6 minutach.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Dodaj bulion do garnka wraz z pozostałymi 4 szklankami wody, pomidory z sokiem, cukrem i pozostałą 1/2 łyżeczką soli i gotuj na wolnym ogniu, odkryte, 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory W SokuPomidory W Soku
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
1
Ułóż kromki chleba w 1 warstwie na blasze do pieczenia, następnie skrop oliwą i dopraw solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
2
Piec, obracając się raz, aż złoty, około 10 minut w sumie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
3
Tosty przełożyć do stelaża, aby lekko ostygły, następnie lekko natrzeć ciętymi bokami czosnku i posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
1
Dodaj halibuta do bulionu i gotuj na wolnym ogniu, przykryte, aż tylko gotowane przez, O 2 protokół. Wymieszać z kałamarnicą i zarezerwowanymi skorupiakami, następnie zdjąć z ognia i odstawić, przykryte, 1 minutę. Wymieszać z bazylią i natką pietruszki i podawać natychmiast, z tostami obok do zanurzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkorupiakiSkorupiaki
HalibutHalibut
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
KałamarnicaKałamarnica
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego

Składniki

0Batoniki toffi Heathz zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)32fl. oz.sfiliżanki wywaru rybnego lub butelkowanego soku z małżyfiliżanki wywaru rybnego lub butelkowanego soku z małży12smallsmałże o twardej łusce, takie jak małże małe (o średnicy mniejszej niż 2 cale), szorstkiemałże o twardej łusce, takie jak małże małe (o średnicy mniejszej niż 2 cale), szorstkie2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża bazyliaposiekana świeża bazylia22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzudrobno posiekana świeża natka pietruszkidrobno posiekana świeża natka pietruszki1ząbek czosnku, przekrojony o połowę w poprzekząbek czosnku, przekrojony o połowę w poprzek3ząbki czosnku, drobno posiekaneząbki czosnku, drobno posiekane454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgefilet z halibuta bez skóry, pokrojony na 1-calowe kawałkifilet z halibuta bez skóry, pokrojony na 1-calowe kawałki1BochenekWłoski, pokrojony w plastry o grubości 1/2 calaWłoski, pokrojony w plastry o grubości 1/2 cala12małże (najlepiej uprawiane), szorowane i usuwane brodymałże (najlepiej uprawiane), szorowane i usuwane brody22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina6krewetki i żyłkiAkompaniament: oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia do mżawkiAkompaniament: oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia do mżawki0Batoniki toffi Heathsuszone oregano, pokruszonesuszone oregano, pokruszone1Batoniki toffi Heathsuszone płatki gorącej czerwonej paprykisuszone płatki gorącej czerwonej papryki1Batoniki toffi Heath5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych227opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgekrewetki w skorupie (21 do 25 Na Funt), obrane, pozostawiając ogon i pierwszy segment skorupy nienaruszony i deveinedkrewetki w skorupie (21 do 25 Na Funt), obrane, pozostawiając ogon i pierwszy segment skorupy nienaruszony i deveined454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeoczyszczone kałamarnice, ciała i macki oddzielone, ale nienaruszoneoczyszczone kałamarnice, ciała i macki oddzielone, ale nienaruszone1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej794opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgepomidory pokrojone w kostkę w sokupomidory pokrojone w kostkę w soku1Średnia żółta cebula, posiekana1 pasek skórki z cytryny1 pasek skórki z cytryny

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to motłoch Pinot Gris. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Rabble Pinot Gris
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.
TrudnośćEkspert
Gotowe W75 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia28
Magazyn