Włoska Cukinia Faszerowana Indykiem
Włoska cukinia nadziewana indykiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 217 kalorii, 19g białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 1,65 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz ser asiago, cukinię, indyka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest dobre. Spróbuj Włoska Cukinia Faszerowana, Włoska Kiełbasa Faszerowana Cukinią, oraz Cukinia Nadziewana Włoską Kiełbasą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cukinię przeciąć na pół wzdłuż, pozostawiając łodygi nienaruszone. Ostrożnie usuń miazgę, pozostawiając muszle o grubości 1/4 cala. Miąższ pokroić w kostkę i odstawić; muszle rezerwowe.
Płaszcz patelni nonstick sprayem do gotowania; miejsce na średnim ogniu do gorąca.
Dodaj miąższ cukinii, cebula, i czosnek; saute 5 protokół.
Przenieść mieszaninę cukinii do średniej miski i odstawić.
Połączyć indyka i szynkę na patelni; gotować na średnim ogniu, aż indyk jest rumiany, mieszając, aż się kruszy.
Połącz mieszankę indyka, cukinię, bułkę tartą, Bazyl, paprykę i 1 łyżeczkę sera, dobrze mieszając. Łyżka indyka wymieszać równomiernie do zarezerwowanych muszli cukinii. Łyżka sos spaghetti na dnie 8-calowego kwadratowego naczynia do pieczenia; umieścić nadziewane muszle cukinii nad sosem.
Pozostały ser posypać równomiernie skorupkami cukinii. Przykryć i piec w 350 przez 30 minut. Odkryć i piec dodatkowe 20 minut.