Właściwe curry z kurczaka

Właściwe curry z kurczaka
Odpowiednie curry z kurczaka wymaga około 1 godzina i 10 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 250 kalorii, 10g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 1,92 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 95 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest to niedrogie przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Jeśli masz ryż i chleb naan, pastę imbirową, proszek chili i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Odpowiedni Sos Z Podrobów Z Kurczaka, Porządne" Klasyczne " Martini, oraz Właściwy sos z indyka.

Instrukcje

1
W bardzo dużej misce wymieszaj połowę mieszanki przypraw, po 1 łyżce każdej z Past, trzy czwarte jogurtu i trochę soli. Wmieszać cebulę, paprykę i kurczaka, następnie pozostawić do marynowania na noc w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z InstrukcjąDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, aż będzie naprawdę miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
3
Dodaj pozostałą mieszankę przypraw i past, łodygi kolendry i proszek chilli. Gotować przez 1 min, następnie wymieszać w 100ml wody i Passata. Dusić przez 15 minut, następnie dodać śmietanę kokosową i pozostały jogurt. Pozostawić chunky lub blitz z blenderem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Krem KokosowyKrem Kokosowy
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z InstrukcjąDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
PassataPassata
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Rozłóż kurczaka i warzywa na blasze do pieczenia. Piecz przez 15-20 minut, aż ugotujesz i lekko zwędzisz. Wlać do sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
6
Podawać z ryżem, naan, dodatkowym jogurtem i liśćmi kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
NaanNaan
Groszek Goya®Groszek Goya®
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia9
Magazyn