Węgierska zupa wołowo-ziemniaczana
Węgierska zupa wołowo-ziemniaczana może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 1,91 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 413 kalorii, 26g białka, oraz 24g tłuszczu. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni wschodnioeuropejskiej. Udaj się do sklepu i odbierz mieloną wołowinę, kminek, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Węgierska Zupa Ziemniaczana, Placki Węgierskie (placki ziemniaczane z pikantnym sosem pomidorowo-wołowym), oraz Gulasz Wołowy Po Węgiersku.
Instrukcje
Ustaw duży garnek na umiarkowanym ogniu.
Dodaj mieloną wołowinę i gotuj, mieszając, aby ją rozbić, aż mięso nie będzie już różowe, o 2 protokół.
Zmniejszyć ciepło do umiarkowanie niskiego poziomu.
Dodać cebulę i paprykę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zaczną mięknąć, o 10 protokół. Wymieszać z mąką. Gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Dodać ziemniaki, papryka, cayenne, majeranek, kminek, sól, pasta pomidorowa, bulion, i wody. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie, o 10 protokół.
Odmiana:: zamiast ziemniaków użyj jednej filiżanki szerokiego makaronu jajecznego. Musisz tylko gotować zupę na wolnym ogniu przez około pięć minut, ponieważ makaron nie trwa tak długo, aby gotować.
Rekomendacja win: Francuskie Południowe Rhne jest jednym z największych skarbów wartości czerwonego wina na świecie. Poszukaj solidnego, pikantnego Ctes-du-Rhne-Villages lub, jeśli możesz go znaleźć, Vacqueyras. Ich smaki Prażone maliny będą dobrze uzupełniać zupę.