Węgierska siekana wątroba żydowska Val's
Przepis na węgierską żydowską siekaną wątrobę Val's jest gotowy w około 45 minut i jest zdecydowanie niesamowitą opcją bezglutenową dla miłośników kuchni wschodnioeuropejskiej. Jedna porcja zawiera 258 kalorii, 25 g białka i 15 g tłuszczu. Za 1,0 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 8 osób. 20 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka jajek ugotowanych na twardo, pietruszki, zielonej cebuli i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 96%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Siekana wątroba, Siekana wątroba i Siekana wątroba.
Instrukcje
Na dużej patelni rozgrzej olej i masło na średnim ogniu.
Podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę, aż będzie dość miękka.
Dodaj wątróbki drobiowe i smaż na dużym ogniu, często mieszając. Gdy wątróbka będzie ugotowana (w środku nie będzie już różowa, a sok będzie przezroczysty), zdejmij wątrobę i cebulę z ognia i włóż do dużej miski.
Wątróbki rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków. Będziesz musiał użyć palców, usuwając błony po drodze (wątróbki będą dość soczyste; pamiętaj, aby pozostawić sok w środku). W osobnej misce roztrzep jajka i dodaj do wątroby.
Dodaj startą lub drobno posiekaną surową cebulę i posiekaną zieloną cebulę i wszystko razem wymieszaj. Mieszanka wątrobowa powinna być nadal ciepła i lekko ugotować cebulę. Dopraw mieszaninę solą i pieprzem do smaku i dodaj co najmniej 1 łyżkę papryki (więcej, jeśli chcesz lub jeśli jesteś Węgrem!).
Dodać 1 łyżkę posiekanej natki pietruszki.
Dobrze wymieszaj dużą łyżką i wstaw do lodówki na 1 do 2 godzin.
Na talerzach ułóż liście sałaty, posyp posiekaną wątróbką i obficie posyp papryką i 1 łyżką świeżej posiekanej natki pietruszki.
Udekoruj gałązkami świeżej pietruszki. Cieszyć się!