Wędzony Mostek W Stylu Teksańskim

Texas-Style wędzony mostek może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepis dania głównego. Na $3.9 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 685 kalorii, 90g białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Chanuka będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz ocet jabłkowy, kawałki drewna hickory, marynowane papryki jalapeño i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Wędzone, przyprawy przetarte, Texas-Style mostek na Texas tosty, Wędzony mostek wołowy: Texas BBQ Classic, oraz Mostek w stylu teksańskim.
Instrukcje
Aby przygotować mostek, połącz pierwsze 5 składników.
Umieścić 2 łyżki mieszanki cukru w blenderze. Odstawić pozostałą mieszaninę cukru.
Wyjąć 2 chiles i 2 łyżki sosu z puszki; dodać do blendera. Rezerwy pozostałe chiles i sos do innego użytku.
Dodaj 1 szklankę posiekanej cebuli i 3 kolejne składniki (przez piwo) do blendera; proces aż będzie gładki.
Połącz mostek i mieszankę chipotle w plastikowej torbie 2-galon zip-top; uszczelnić. Marynować w lodówce 24 godziny, obracając od czasu do czasu.
Kawałki drewna moczyć w wodzie około 16 godzin; odcedzić.
Wyjmij mostek z torby, odrzucając marynatę. Osuszyć mostek i natrzeć pozostałą mieszaniną cukru.
Odstawić mostek w temperaturze pokojowej na 30 minut.
Wyjąć stojak do grilla; odstawić na bok. Przygotuj grill do pośredniego grillowania, podgrzewając jedną stronę do średnio-niskiej i pozostawiając jedną stronę bez ciepła. Utrzymuj temperaturę na poziomie 22
Przebić dno jednorazowej patelni z folii aluminiowej kilka razy czubkiem noża.
Umieść patelnię na rozgrzanej stronie grilla; dodaj połowę kawałków drewna do patelni.
Umieść kolejną jednorazową patelnię z folii aluminiowej (Nie przekłuwać patelni) na nieogrzewanej stronie grilla.
Wlać 2 szklanki wody na patelni. Wieszak na grill z natryskiem do gotowania i miejsce na grillu.
Umieść mostek na stojaku grillowym nad patelnią foliową po nieogrzewanej stronie. Zamknij pokrywkę; gotuj 3 i 1/2 godziny lub do momentu, gdy termometr do mięsa zarejestruje 17
Dodać dodatkowe kawałki drewna w połowie czasu gotowania.
Umieścić pokrojoną cebulę i jalapeo na dużym arkuszu folii aluminiowej. Top z mostkiem; szczelnie zamknąć.
Umieścić owinięty folią mostek w dużej patelni do pieczenia.
Piec w temperaturze 250 przez 1 1/2 godziny lub aż termometr zarejestruje 19
Odstawić, wciąż owinięty, 1 godzinę. Rozpakować mostek, rezerwując soki; przyciąć i wyrzucić tłuszcz.
Mostek pokroić na cienkie plasterki.
Aby przygotować sos, drobno posiekać pokrojoną cebulę i jalapeo; odstawić.
Umieść soki mostka w plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym wewnątrz szklanej miary 2-cup; odstawić na 10 minut (tłuszcz wzrośnie do góry). Uszczelnij torbę; ostrożnie oderwij 1 dolny róg torby.
Odcedzić 1/2 szklanki kapieli do rondla, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu osiągnie otwarcie; wyrzucić tłuszcz i pozostałe kapiele.
Dodaj cebulę, jalapeo, bulion, i pozostałe składniki do patelni; gotować na średnim ogniu 5 minut lub aż dokładnie ogrzane.
Piwo Uwaga: dymiący mostek wymaga dymiącego piwa. Chociaż Lone Star State produkuje doskonałe napary (z których każdy dobrze pasuje do Teksańskiego grilla), spróbuj niemieckiego piwa Aecht Schlenkerla Maerzen, które ma kuszący aromat boczku i wędzonej kiełbasy z wędzonego jęczmienia. Jego pełne ciało i delikatna słodowa słodycz równoważą pikantny sos. Na 9 uncji, jedna butelka ($
wystarczy się podzielić. -- Jeffery Lindenmuth