Wędzony Mostek W Stylu Teksańskim

Wędzony mostek w stylu Teksasu może być tylko Żydowskie przepis, którego szukasz. To danie główne ma 439 kalorii, 59G białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Na 3,47 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 33 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. To będzie hit w Twoim Chanuka wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz mostek wołowy, sól koszerną, pieprz) i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest super. Spróbuj Wędzone, przyprawy przetarte, Texas-Style mostek na Texas tosty, Wędzony mostek wołowy: Texas BBQ Classic, oraz Mostek w stylu teksańskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
1 Zamów mostek musisz wcześniej zamówić mostek na specjalne zamówienie(mostek już sprzedany w punkcie mięsnym zwykle nie jest w całości). Powinieneś być w stanie to zrobić w prawie każdym sklepie mięsnym lub w sklepie spożywczym. Poproś o mostek, który jest tak równomiernie gruby, jak to możliwe, z otaczającym tłuszczem przyciętym do grubości 1/4" (chroni to mięso przed wysuszeniem podczas gotowania).
2 doprawiamy mięso na godzinę przed przygotowaniem grilla, układamy mostek na blasze do pieczenia.
Wymieszać sól i pieprz w małej misce i doprawić całe mięso (powinno wyglądać jak piasek przyklejony do mokrej skóry, ale bez ciasta).
Odstawić mięso w temperaturze pokojowej na 1 godzinę.
3 Przygotuj grill w międzyczasie moczyć 6 szklanek wiórów drzewnych w misce z wodą przez co najmniej 30 minut lub przez noc. Pozostawić w wodzie przez cały proces gotowania. Zachować pozostałe 2 szklanki chipsy suche. Zapal tylko 1 palnik grilla na średni (jeśli używasz 3-palnikowego grilla, lekki palnik na obu końcach). Upewnij się, że taca ociekowa jest pusta, ponieważ wiele tłuszczu będzie renderować.
Umieść pudełko palnika nad oświetlonym palnikiem, dodaj 1/2 szklanki nasączonych wiórów drzewnych do pudełka i zamknij grill. Dostosuj ciepło w razie potrzeby, aby utrzymać temperaturę 225-250 ° F. zalecamy użycie samodzielnego termometru, nawet jeśli grill ma taki, aby zapewnić dokładny odczyt. Włóż go przez szczelinę między pokrywą a podstawą grilla (lub ustaw na górnej półce grilla, choć nie jest to idealne rozwiązanie, ponieważ wymaga częstszego otwierania pokrywy). Zrębki powinny zacząć się tlić i uwalniać stały strumień dymu. Jak długo to trwa zależy od tego, jak mokre są chipsy i ciepło grilla. Aby uzyskać więcej dymu bez zwiększania ciepła grilla, dodaj kilka suchych wiórów do nasączonych.
Umieść mostek, tłusty bok do góry, na ruszcie grillowym jak najdalej od zapalonego palnika. Przykryj grill i wędz mięso, opierając się potrzebie częstego otwierania grilla, ponieważ spowoduje to wahania temperatury. Dostosuj ciepło w razie potrzeby, aby utrzymać stałą temperaturę na poziomie 225-250 ° F. sprawdzaj wióry drewniane co około 45 minut i dodaj nasączone wióry o 1/2 garści, aby utrzymać stały poziom dymu.
5 wiedzieć, kiedy to zrobić zachować palenie mostek, obracając co 3 godziny i przewracając w razie potrzeby, jeśli góra lub dół jest barwienie szybciej niż inne, aż mięso jest bardzo delikatne, ale nie rozpada się i natychmiastowy odczyt termometr włożony do najgrubszej części mięsa rejestruje 195-205 ° f, 10-12 godzin łącznie.*
* Potrzebujesz cheata? Jeśli po prostu nie chcesz spędzić całego dnia przy grillu, oto niezawodna, zatwierdzona przez Aarona Franklina alternatywna metoda, która przyniesie podobnie wspaniałe rezultaty: Smoke mostek na grillu, aż natychmiastowy odczyt termometru włożony do najgrubszej części mięsa zarejestruje 150-170°F, 5-6 godzin. Zawiń mostek w folię, umieść na blasze do pieczenia i gotuj w piekarniku 121°, aż mięso osiągnie taką samą temperaturę wewnętrzną 195-205°f, 4-6 godzin dłużej. Ważne jest, aby uzyskać ten dymny smak do mięsa, a 5-6 godzin na grillu powinno to zrobić. Po tym momencie po prostu gotujesz mięso.
DO AHEAD: mostek jest najlepszy wkrótce z grilla, ale nadal można uzyskać dobre wyniki palenia go do 3 dni wcześniej.
Ostudzić na godzinę przed zawinięciem w folię i schłodzić. Aby służyć, podgrzać mięso, jeszcze zawinięte,w piekarniku 163°, aż do ogrzania.
Przenieś mostek na deskę do rzeźbienia i pozwól odpocząć co najmniej 30 minut. Plaster mostek przeciwko ziarna 1/4 " grubości.
Podawać z surówką, sałatką ziemniaczaną i fasolą pinto.