Wędzono-ostrygi lepki farsz ryżowy w liściu lotosu
Wędzono-ostryg lepki farsz ryżowy w liściu lotosu jest bezglutenowe i bezmleczne przystawka. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 365 kalorii, 7G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka wrzącej gorącej wody, Azji krótkoziarnisty lepki ryż, kiełbasa, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 59%. Spróbuj Wędzono-ostrygi lepki farsz ryżowy w liściu lotosu, Kurczak Na Parze W Liściu Lotosu, oraz Pieczony kurczak z lepkim ryżem patelnia farsz dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ryż obficie przykryć zimną wodą w dużej misce i moczyć co najmniej 2 godziny i do 12 godzin.
Odcedzić na sita o średniej siatce i dobrze spłukać pod zimną bieżącą wodą.
Grzyby namoczyć we wrzącej, gorącej wodzie (2 szklanki) w średniej misce, odwracając grzyby od czasu do czasu, aż zmiękną, około 1 godziny. Wyjmij grzyby, wyciskając nadmiar płynu z powrotem do miski.
Wyciąć i wyrzucić łodygi, a następnie cienko pokroić czapki. Rezerwa 1 szklanka płynu do namaczania grzybów i wyrzucić resztę.
Posiekaj szalotki, utrzymując jasnozielone i białe części oddzielone od ciemnozielonych części. Ćwierć kiełbasy wzdłuż, a następnie pokroić na kawałki 1/2 cala.
W misce wymieszać płyn do namaczania grzybów, wino ryżowe, sos sojowy, cukier, olej sezamowy, 1 łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki pieprzu, aż cukier się rozpuści.
Napełnij zlew gorącą wodą i namocz 2 lub 3 liście lotosu (jeśli używasz), aż zmiękną, około 15 minut. Pat Lotos pozostawia suche. Wybierz najlepszy liść (niektóre liście mogą być zmazane lub uszkodzone), odrzucając resztę.
Wyciąć centrum macierzystych i zorganizować liść w pie płyty (będzie dużo zwis), nakładające się liść lekko na pokrycie szczeliny w centrum.
Podgrzewaj wok na dużym ogniu, aż kropla wody wyparuje natychmiast.
Wlać olej z orzeszków ziemnych po stronie woka, a następnie zawirować olej, przechylając woka do strony płaszcza.
Dodaj jasnozielone i białe części szalotki, orzeszki piniowe i imbir i smażyć, aż orzeszki piniowe będą złote, o 1 minutę.
Dodać kiełbasę i grzyby i smażyć, aż grzyby będą złote, 2 do 3 minut.
Dodać ostrygi i smażyć 1 minutę.
Dodać ryż i smażyć 2 minuty.
Dodać płynną mieszaninę i doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować, mieszając delikatnie, aż płyn zostanie wchłonięty, około 2 minut.
Mieszankę ryżową przenieść na talerz ciasta (z podszewką liścia lotosu lub bez) i gładką górę. Złóż boki liścia (jeśli używasz) na pokrycie, a następnie zabezpiecz szaszłykami.
Ustaw stojak na parowiec w oczyszczonym woku i dodaj wystarczającą ilość wody, aby dotrzeć tuż poniżej stojaka na parowiec, a następnie doprowadzić do wrzenia. Farsz parowy w talerzu na stojaku, przykryty pokrywką, 45 minut (uzupełnij wodę w razie potrzeby).
Usuń wok z ognia i odstawić, przykryty, 10 minut, a następnie ostrożnie usunąć płytkę ciasta z parowca z rękawicami kuchennymi.
Wyjmij szaszłyk i otwórz liść, a następnie wymieszaj ziele szalotki. Złożyć liść, aby utrzymać ciepło.
* Farsz można wykonać i owinąć w liść lotosu (ale nie na parze) 1 dzień wcześniej i schłodzić, odsłonić, aż ostygnie, a następnie przykryć zwilżonym ręcznikiem papierowym.* Grzyby można namoczyć 1 dzień wcześniej, następnie schłodzić w płynie moczącym, przykryć. * Farsz można ogrzać w parowarze lub w piekarniku o temperaturze 177°; do piekarnika przykryć farsz zwilżonym ręcznikiem papierowym (jeszcze w talerzu), a następnie szczelnie owinąć folią.