Wędzone cytrusy sardynki z popękaną pszenicą: Sarde alla Lupa

Wędzone cytrusy sardynki z popękaną pszenicą: Sarde alla Lupa
Potrzebujesz bezglutenowej, bezmlecznej i pescatariańskiej przystawki ? Sardynki peklowane w cytrusach z popękaną pszenicą: Sarde alla Lupa może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 6 osobom. Za 1,5 dolara za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 9 g białka , 12 g tłuszczu i łącznie 399 kalorii . 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis z Foodnetwork wymaga dodatku liści selera, liści pietruszki i sardynek. Od przygotowania do talerza, według tego przepisu zajmie to około 46 godzin . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 64% . Nadziewane Sardynki | Sarde a Beccafico , Sarde En Saor (sardele po wenecku) i miodowy chleb pełnoziarnisty: popękana pszenica są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Cukier umieścić w płytkim rondelku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
2
Każdy filet z sardynek włóż do miski i delikatnie posyp cukrem. Usuń nadmiar, wyrzuć cukier i wykonaj tę samą procedurę z solą. Odrzucić nadmiar soli, ułożyć filety w 1 warstwie w naczyniu żaroodpornym, szczelnie przykryć i wstawić do lodówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
SardynkiSardynki
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Wyjmij z garnka, opłucz filety z soli. Układać na talerzu wyłożonym papierowymi ręcznikami, aby odsączyć nadmiar wilgoci.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
4
W płytkim naczyniu żaroodpornym wymieszaj soki i skórki cytrusów.
5
Filety ułożyć w naczyniu żaroodpornym tak, aby każdy filet był całkowicie pokryty sokiem. Przykryj i przechowuj w lodówce przez 2 dni, od czasu do czasu mieszając, aby utrzymać wilgotność filetów i w razie potrzeby dodaj więcej płynu, zachowując stosunek limonki do pomarańczy i grejpfruta 1:2:1.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Soli I Więcej Do Obramowania SzkłaSzczypta Soli I Więcej Do Obramowania Szkła
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
6
Wyjmij filety z kąpieli cytrusowej i wylej płyn.
7
Skrop filety 1/4 szklanki oliwy z oliwek i odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
8
Zagotuj 1 1/2 szklanki wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
9
Bulgar włóż do średniej wielkości garnka z pokrywką.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
10
Bułgarię zalać wrzącą wodą i natychmiast przykryć pokrywką. Po 5 minutach zdejmij pokrywkę i rozgnieć bulgar widelcem, sprawdzając, czy jest miękki i ciągliwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
11
Wyjąć na blachę i rozłożyć cienką warstwą do całkowitego wystygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
12
Gdy bułgar ostygnie, włóż go do dużej miski i wymieszaj z 2 łyżkami soku z cytryny, 3/4 szklanki oliwy z oliwek oraz solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
13
Umieść liście, zioła i liście w osobnej misce i wymieszaj z pozostałą oliwą z oliwek, sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
14
Aby złożyć danie, umieść kopczyk bulgara na środku każdego z 6 schłodzonych talerzy obiadowych. Skrzyżuj 2 filety z sardynek na każdym kopczyku bułgarskim, posyp małą garścią sałatki i natychmiast podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
SardynkiSardynki
TrudnośćEkspert
Gotowe W46 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia10
Magazyn