Wytrawne danie z dyni i jabłka w wolnowarze

Wytrawne danie z dyni i jabłka w wolnowarze
Wytrawne danie z dyni i jabłka w wolnowarze to przepis na danie bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i laktoowowegetariańskie z 10 porcjami. Za 74 centy za porcję przepis ten pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka , 0 g tłuszczu i łącznie 133 kalorie . 199 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Udaj się do sklepu i kup jabłka, cebulę, zmieloną gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Najlepiej sprawdza się jako dodatek i jest gotowe w około 4 godziny i 15 minut . Jest dostarczane przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 97% . Ta ocena jest znakomita. Danie z sufletem z dyni piżmowej , jesienne danie z pieczonej marchewki i jabłka w cydrze orazwytrawne, wolno pieczone pomidory z filetem z anchois są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Połącz dynię, jabłka, żurawinę, cebulę, cynamon i gałkę muszkatołową w wolnowarze. Gotuj na HIGH przez 4 godziny lub do momentu, aż dynia będzie miękka i ugotowana. Mieszaj od czasu do czasu podczas gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Mąka Uniwersalna, Plus Mąka StołowaMąka Uniwersalna, Plus Mąka Stołowa
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masło Niesolone Do Natłuszczenia WkładkiMasło Niesolone Do Natłuszczenia Wkładki
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 15 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia40
Magazyn