Wytrawne danie z dyni i jabłka w wolnowarze
Wytrawne danie z dyni i jabłka w wolnowarze to przepis na danie bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i laktoowowegetariańskie z 10 porcjami. Za 74 centy za porcję przepis ten pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka , 0 g tłuszczu i łącznie 133 kalorie . 199 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Udaj się do sklepu i kup jabłka, cebulę, zmieloną gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Najlepiej sprawdza się jako dodatek i jest gotowe w około 4 godziny i 15 minut . Jest dostarczane przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 97% . Ta ocena jest znakomita. Danie z sufletem z dyni piżmowej , jesienne danie z pieczonej marchewki i jabłka w cydrze orazwytrawne, wolno pieczone pomidory z filetem z anchois są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Połącz dynię, jabłka, żurawinę, cebulę, cynamon i gałkę muszkatołową w wolnowarze. Gotuj na HIGH przez 4 godziny lub do momentu, aż dynia będzie miękka i ugotowana. Mieszaj od czasu do czasu podczas gotowania.