Wysadzane klejnotami tartaletki ze śliwkami
Przepisów na hor d'oeuvre nigdy za wiele, więc wypróbuj Jeweled Plum Tartlets. Ten przepis służy 2 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 8 g białka , 33 g tłuszczu i łącznie 578 kalorii . Za 96 centów za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Ten przepis z Taste of Home wymaga brązowego cukru, śliwek, cukru i soli. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 27% wyniku , co jest raczej złym wynikiem. Jeweled Couscous , Jeweled Fruitcake i Jeweled Fruitcake są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W małej misce połącz 1/2 szklanki mąki, cukru i soli; pokroić w masło, aż mieszanina będzie przypominać grube okruszki. Naciśnij spód i boki dwóch 4-calowych. karbowane formy do tart z wyjmowanym dnem.
Piec w temperaturze 325° przez 10 minut lub do momentu ustawienia.
Ułóż plasterki śliwek w skorupkach. W drugiej misce wymieszaj żółtko, mleko, 2 łyżeczki brązowego cukru i pozostałą mąkę. Połóż łyżkę na śliwkach; posypać pozostałym brązowym cukrem.
Piec przez 20-25 minut lub do momentu, gdy nóż włożony blisko środka będzie czysty. Studzimy na drucianej kratce.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Kremowe sherry, wino porto i Moscato d'Asti to moje ulubione dania w przypadku Tartletu. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.