Wybuchające Taquitos Z Kurczaka
Wybuchające Taquitos z kurczaka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 263 kalorie, 21g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka śmietany, mieszanka przypraw taco, ser cheddar i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać salsę można śledzić to danie główne z Deserowa Salsa Truskawkowa jako deser. 4 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Taquitos o Flautas de Pollo (Taquitos z kurczaka lub Flautas), "Wybuchająca" czekolada Maxime bileta, oraz BBQ Chicken Taquitos dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
W średniej misce połącz kurczaka z salsą i dokładnie wymieszaj. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 15 minut.
Wyjąć mieszaninę kurczaka z lodówki i odsączyć nadmiar płynu.
Dodaj przyprawę do sera i taco i wymieszaj, aby połączyć. To twoje wypełnienie. Odstawić.
Przygotuj blachę do pieczenia, natryskując ją nieprzywierającym sprayem. Odstawić.
Zwilż 2 papierowe ręczniki i umieść tortille między nimi. Kuchenka mikrofalowa przez około 1 minutę, aż tortille będą ciepłe i giętkie.
Umieść jedną tortillę płasko na czystej, suchej powierzchni (resztę trzymaj między ręcznikami papierowymi), a łyżkę około 2 łyżek nadzienia na tortillę.
Rozłóż go równomiernie na całej powierzchni i zwinąć tortillę ciasno, tak aby mieć rurkę w kształcie cygara. Zabezpieczyć wykałaczkami, w razie potrzeby, i miejsce szew-side dół na blasze do pieczenia. Powtórz z pozostałymi tortillami i nadzieniem.
Piec w piekarniku, aż chrupiące, 14 do 16 protokół.
Pozostawić do ostygnięcia przez 5 minut.
Podawać z kwaśną śmietaną i dodatkową salsą do zanurzenia, jeśli używasz. Smacznego!